Хрустку скоринку забезпечить на перший погляд несподіваний інгредієнт: Британський шеф-кухар поділився рецептом ідеальної смаженої картоплі

Секрети приготування картоплі від Гордона Рамзі / колаж УНАЇН, скріншот, фото facebook.com/gordonramsay

Смажена картопля є основною стравою в репертуарі кожного британського шеф-кухаря, і кулінар Гордон Рамзі знає дещо про те, як домогтися ідеального поєднання хрускоту і пишності, пише Express.

Багато рецептів для отримання більш хрусткої скоринки вимагають додавання борошна, харчової соди або солі. Але Гордон використовує щось трохи інше.

Його ідеальна смажена картопля готується з манною крупою.

"Інгредієнт являє собою борошно грубого помелу, що складається в основному з поживних зародків зерна пшениці, натурального побічного продукту білого борошна, просіяного при помелі", - йдеться в публікації.

Звичайно, хороша техніка також важлива, і шеф-кухар стверджує, що це зводиться до трьох етапів:

"Струсити, обмазати манною крупою і сильно нагріти жир - все це допомагає забезпечити хрустку золотисту скоринку зовні, в той час як середина залишається пишною".

Також кулінар зазначає, що коли справа доходить до смаженої картоплі, для отримання найкращого смаку необхідна хороша приправа, тому варто замінити звичайну сіль і перець морською сіллю і свіжомеленим перцем горошком.

Також варто додати куркуму і пластівці чилі. Ними найкраще посипати картоплю перед запіканням.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб млинці не прилипали до сковороди

субота, 31 травень 2025, 9:10

Молоді господині часто нарікають на прилипання млинців до сковороди. Їх стає дуже складно перевернути. А навіть якщо це вдасться зробити вчасно, на млинцях з’являться дірки. І добре, якщо страва хоча б частково збереже круглу форму. Іноді тісто для мли...

Не лише м’ясо: ТОП-6 найкращих продуктів для отримання білка

субота, 31 травень 2025, 8:56

Вегани, вегетаріанці та ті, хто постить чи просто споживає мало м’яса, можуть отримувати достатньо білка з рослинної їжі, якщо вміють правильно обрати та поєднати продукти, передають Патріоти України. Найбільше білка у бобових, тофу, насінні, горіхах, ...