Хрустку скоринку забезпечить на перший погляд несподіваний інгредієнт: Британський шеф-кухар поділився рецептом ідеальної смаженої картоплі

Секрети приготування картоплі від Гордона Рамзі / колаж УНАЇН, скріншот, фото facebook.com/gordonramsay

Смажена картопля є основною стравою в репертуарі кожного британського шеф-кухаря, і кулінар Гордон Рамзі знає дещо про те, як домогтися ідеального поєднання хрускоту і пишності, пише Express.

Багато рецептів для отримання більш хрусткої скоринки вимагають додавання борошна, харчової соди або солі. Але Гордон використовує щось трохи інше.

Його ідеальна смажена картопля готується з манною крупою.

"Інгредієнт являє собою борошно грубого помелу, що складається в основному з поживних зародків зерна пшениці, натурального побічного продукту білого борошна, просіяного при помелі", - йдеться в публікації.

Звичайно, хороша техніка також важлива, і шеф-кухар стверджує, що це зводиться до трьох етапів:

"Струсити, обмазати манною крупою і сильно нагріти жир - все це допомагає забезпечити хрустку золотисту скоринку зовні, в той час як середина залишається пишною".

Також кулінар зазначає, що коли справа доходить до смаженої картоплі, для отримання найкращого смаку необхідна хороша приправа, тому варто замінити звичайну сіль і перець морською сіллю і свіжомеленим перцем горошком.

Також варто додати куркуму і пластівці чилі. Ними найкраще посипати картоплю перед запіканням.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...