Хрустку скоринку забезпечить на перший погляд несподіваний інгредієнт: Британський шеф-кухар поділився рецептом ідеальної смаженої картоплі

Секрети приготування картоплі від Гордона Рамзі / колаж УНАЇН, скріншот, фото facebook.com/gordonramsay

Смажена картопля є основною стравою в репертуарі кожного британського шеф-кухаря, і кулінар Гордон Рамзі знає дещо про те, як домогтися ідеального поєднання хрускоту і пишності, пише Express.

Багато рецептів для отримання більш хрусткої скоринки вимагають додавання борошна, харчової соди або солі. Але Гордон використовує щось трохи інше.

Його ідеальна смажена картопля готується з манною крупою.

"Інгредієнт являє собою борошно грубого помелу, що складається в основному з поживних зародків зерна пшениці, натурального побічного продукту білого борошна, просіяного при помелі", - йдеться в публікації.

Звичайно, хороша техніка також важлива, і шеф-кухар стверджує, що це зводиться до трьох етапів:

"Струсити, обмазати манною крупою і сильно нагріти жир - все це допомагає забезпечити хрустку золотисту скоринку зовні, в той час як середина залишається пишною".

Також кулінар зазначає, що коли справа доходить до смаженої картоплі, для отримання найкращого смаку необхідна хороша приправа, тому варто замінити звичайну сіль і перець морською сіллю і свіжомеленим перцем горошком.

Також варто додати куркуму і пластівці чилі. Ними найкраще посипати картоплю перед запіканням.

Є секрет! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

субота, 12 квітень 2025, 23:10

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насичено...

А ви це знали? ТОП-5 овочів, які повторно нагрівати не можна

субота, 12 квітень 2025, 17:15

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним. Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок, перед...