Хрусткий омлет з картоплею. Два найсмачніших рецепти - діти будуть у захваті!

Відкрийте для себе хрусткий омлет з картоплею, і ця страва стане для вас улюбленою. Вам сподобається її простота приготування. І правда, таке смачне частування під силу приготувати всім: від школяра до холостяка, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 2 бульби картоплі;
  • 1 яйце;
  • сіль, перець мелений;
  • 30 г масла вершкового.

Покроковий процес приготування:

Картоплю очистіть, помийте. Натріть на тертці для овочів з великими отворами. Розігрійте сковорідку з олією соняшниковим. Додайте яйце в терту картоплю. Посоліть, додайте дрібку перцю.

Перемішайте картопляно-яєчну масу і вилийте на гарячу сковорідку. Смажте на помірному вогні до хрусткої золотистої скоринки, з одного боку. Переверніть на іншу сторону, смажте до рум’янцю. Подавайте гарячим.

Хрусткий омлет з картоплею і курячими грудками

З курячими грудками хрусткий омлет з картоплею виходить більш ситним. Порція такої страви надовго позбавить вас від почуття голоду. Готувати її можна як з свіжих шматочків курячого м’яса, так і м’якоті, що залишилася з вечері.

Підготуйте:

  • 3 бульби картоплі;
  • 2 яйця;
  • 100 г курячої грудки;
  • Сіль перець;
  • 1 ст. л. масла вершкового;
  • 1 ст. л. олії соняшникової.

Як приготувати:

Сиру курячу грудку поріжте кубиками невеликого розміру. Розігрійте вершкове масло, обсмажте курячі шматочки на середньому вогні. Замість курки на цьому етапі можна використовувати гриби або суміш нарізаних соломкою болгарського перцю і цибулі ріпчастої. На приготування буде потрібно не більше 5 хвилин при умові не великої нарізки.

Перекладіть курячі кубики в тарілку, щоб злегка охолонули. Якщо використовуєте вже готове м’ясо курки, просто наріжте кубиками. Картоплю очистіть, потріть на великій тертці для овочів. Змішайте картоплю з яйцями, курячим м’ясом. Посоліть, поперчіть, перемішайте ретельно.

Розігрійте ту ж сковорідку, додайте олію. Якщо готуєте з приготованим філе, використовуйте суміш вершкового масла і соняшникової олії. Вилийте вміст миски, розрівняйте. Смажте на помірному вогні до золотистої скоринки, потім, використовуючи широку лопатку, переверніть на іншу сторону і готуйте до золотистої скоринки. Смачного!

Буде смакота! Тушкуйте капусту з цією спецією, щоб розкрити всі аромати

понеділок, 12 травень 2025, 13:09

Тушкована капуста – класичний варіант домашньої страви, яку всі ми полюбили ще з дитинства. Про користь тушкованої капусти відомо багато. Вона допомагає зміцнити імунітет, підвищити працездатність, протистояти вірусним захворюванням, передають Патріоти...

Не робіть помилок! Чому випічка прилипає до пергаменту

понеділок, 12 травень 2025, 12:12

Всі ми вже звикли, що перш ніж поставити випікатись пиріжки чи бісквіт, деко встеляємо пергаментом. Він значно полегшує процес відставання випічки від форми, передають Патріоти України. Але в кулінарії, як і в інших справах, буває по-різному. Може трап...