Хрусткий омлет з картоплею. Два найсмачніших рецепти - діти будуть у захваті!

Відкрийте для себе хрусткий омлет з картоплею, і ця страва стане для вас улюбленою. Вам сподобається її простота приготування. І правда, таке смачне частування під силу приготувати всім: від школяра до холостяка, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 2 бульби картоплі;
  • 1 яйце;
  • сіль, перець мелений;
  • 30 г масла вершкового.

Покроковий процес приготування:

Картоплю очистіть, помийте. Натріть на тертці для овочів з великими отворами. Розігрійте сковорідку з олією соняшниковим. Додайте яйце в терту картоплю. Посоліть, додайте дрібку перцю.

Перемішайте картопляно-яєчну масу і вилийте на гарячу сковорідку. Смажте на помірному вогні до хрусткої золотистої скоринки, з одного боку. Переверніть на іншу сторону, смажте до рум’янцю. Подавайте гарячим.

Хрусткий омлет з картоплею і курячими грудками

З курячими грудками хрусткий омлет з картоплею виходить більш ситним. Порція такої страви надовго позбавить вас від почуття голоду. Готувати її можна як з свіжих шматочків курячого м’яса, так і м’якоті, що залишилася з вечері.

Підготуйте:

  • 3 бульби картоплі;
  • 2 яйця;
  • 100 г курячої грудки;
  • Сіль перець;
  • 1 ст. л. масла вершкового;
  • 1 ст. л. олії соняшникової.

Як приготувати:

Сиру курячу грудку поріжте кубиками невеликого розміру. Розігрійте вершкове масло, обсмажте курячі шматочки на середньому вогні. Замість курки на цьому етапі можна використовувати гриби або суміш нарізаних соломкою болгарського перцю і цибулі ріпчастої. На приготування буде потрібно не більше 5 хвилин при умові не великої нарізки.

Перекладіть курячі кубики в тарілку, щоб злегка охолонули. Якщо використовуєте вже готове м’ясо курки, просто наріжте кубиками. Картоплю очистіть, потріть на великій тертці для овочів. Змішайте картоплю з яйцями, курячим м’ясом. Посоліть, поперчіть, перемішайте ретельно.

Розігрійте ту ж сковорідку, додайте олію. Якщо готуєте з приготованим філе, використовуйте суміш вершкового масла і соняшникової олії. Вилийте вміст миски, розрівняйте. Смажте на помірному вогні до золотистої скоринки, потім, використовуючи широку лопатку, переверніть на іншу сторону і готуйте до золотистої скоринки. Смачного!

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...