Хрусткий та соковитий одночасно: Рецепт знаменитого галицького струделя з вишнями та горіхами

Запашна випічка, котра наповнена вишнями та подрібненими волоськими горіхами, не залишить байдужими навіть досвідчених гурманів, зазначають Патріоти України.

За кілька століть змінювалися способи приготування і варіація начинки. Нижче – рецепт смачного галицького струделя з вишнями та волоськими горіхами.

Рецепт галицького струдля

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 250 грам борошна;
  • 3/4 склянки води;
  • півчайної ложки солі;
  • 1 столова ложка олії;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 краплі оцету.

Начинка:

  • 1 кілограм свіжої або заморженої вишні;
  • 100 грам цукру;
  • 20 грам ванільного цукру;
  • 60 грам волоських горіхів;
  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 2-3 столові ложки білих сухарів;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 3 столові ложки масла.

Приготування:

  1. Перед початком замішування тіста слід просіяти борошно із сіллю.
  2. У борошно влити олію, дві краплі оцту, воду та яйце. Всі інгредієнти змішайте до однорідності та замішайте тісто. Для вдалого тіста слід використовувати лише холодну воду.
  3. Сформуйте тісто у кулю. Накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.
  4. Коли мине виділений час, слід ретельно розкачати тісто. Має вийти коло діаметром приблизно 27 сантиметрів. Круговими рухами розтягуйте тісто від центру до країв.
  5. Якщо у процесі розтягування на тісті утворюються дірки, їх можна закрити тоненькою латочкою із тіста.
  6. Присипте отриману паляницю сухарями.
  7. Для начинки слід видалити кістки з вишень та додати до них цукор, ванільний цукор, дрібно посічені волоські горіхи, корицю та крохмаль. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
  8. Важливо ретельно скрутити струдель у рулет, перед тим наповнивши його начинкою.
  9. Апетитний десерт слід змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати струдель потрібно у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
Джерело: ВВС Україна

А ви це знали? Навіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями

вівторок, 10 червень 2025, 18:15

Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

вівторок, 10 червень 2025, 17:14

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...