Хитрий трюк, щоб вареники не злипалися

Вареники - смачна та доступна для кожного страва. А надзвичайно смачні вареники з сезонними ягодами - вишнею, клубникою, чорницею, передають Патріоти України.

Подробиці

Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. Якщо немає часу самим приготувати , в магазині можна обрати готовий напівфабрикат.

Залишається лише вирішити питання, як їх приготувати, щоби вони не розвалилися і не злиплися під час готування.

На щастя, є перевірені часом способи, які допоможуть вирішити проблему раз і назавжди.

Як правильно варити вареники

По-перше, потрібно підготувати кухонне начиння. Каструлю вибирайте широку та неглибоку. Так вода швидше закипить.

Багато хто підсолює воду навіть для вареників із солодкою начинкою – це не зіпсує смак готової страви.

Під час приготування слідкуйте за часом, щоб вареники не переварилися. Інакше по швах вони розповзуться і випливе соковита начинка.

Вареники потрібно класти в підсолену воду, що кипить, по 5 – 7штук. Якщо вкинути всю порцію вареників миттєво, вони обов’язково злипнуться.

При закладці вареників у каструлю тримайте напоготові шумівку, якою потрібно періодично помішувати вареники,що варяться.

Хитрий трюк

Приготувати смачні вареники допоможе простий лайфхак. Для цього знадобиться сито.

Покладіть вареники в сито, опустіть в каструлю з окропом і варіть до готовності.

У вас будуть ідеальні вареники, які не переваряться, не розповзуться і не злипнуться.

Такий спосіб варіння використовують професійні кухарі у дорогих ресторанах.

Джерело: ПростоВей

Вихід є! Як врятувати пересолені котлети

неділя, 8 червень 2025, 7:12

У житті хоч раз кожній господині доводилося стикатися з тим, що страва пересолена, і кулінарні прорахунки треба виправляти. Є моменти, які легко виправити, якщо справа стосується макаронів або рису. Але що робити, якщо пересолені котлети. Проблема теж ...

Буде як у ресторані! Як приготувати смачний кляр до будь-якого м’яса

неділя, 8 червень 2025, 6:12

Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...