Кілограм соковитих і ніжних котлет з 0,5 кг фаршу - готуємо без борошна, манки і булки

Котлети - універсальна м'ясна страва, якою можна досхочу нагодувати сім'ю за обідом. І у кожного кулінара свої способи зробити їх соковитими, ніжними і апетитними. Пропонуємо приготувати котлети без використання манки, борошна, картоплі, булки - найчастіших добавок, які кладуть у фарш. Про це пишуть Belnovosti, передають Патріоти України.

За таким рецептом з 0,5 кілограма фаршу вийде 1 кілограм найніжніших котлет. Звичайно ж без додаткових інгредієнтів не обійтися. І такими пропонуємо зробити альтернативні у вигляді овочів: баклажанів і гарбуза. М'якоть цих овочів дуже м'яка, і дає котлетам багато соку.

Приготування котлеток

Курячу грудку, нарізані кубиками баклажан і гарбуз подрібніть в кухонному комбайні або блендером. Додайте до фаршу цибулину і кілька зубчиків часнику. Отриману масу вилийте в миску, додайте яйце і трохи подрібнених в блендері вівсяних пластівців.

Це важливо: інгредієнти можна додавати "на око", головне, щоб фаршу було в два рази більше, ніж овочів. Котлетну масу посоліть, поперчіть і викладіть на сковорідку. Смажте котлети в невеликій кількості рослинної олії на добре розігрітій сковороді. З кожного боку обсмажуйте по 2-3 хвилини. Курячо-овочеві котлети смажаться дуже швидко, кришкою накривати їх не потрібно.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб рис не злипався після варіння

неділя, 27 липень 2025, 6:44

Цей важливий крок часто упускають, через що результат виходить не таким, як очікували. Справжній секрет ідеального рису розкривається ще до того, як вода почне кипіти, передають Патріоти України. Причиною злипання є тонкий шар крохмалю на поверхні зере...

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...