
Котлети - універсальна м'ясна страва, якою можна досхочу нагодувати сім'ю за обідом. І у кожного кулінара свої способи зробити їх соковитими, ніжними і апетитними. Пропонуємо приготувати котлети без використання манки, борошна, картоплі, булки - найчастіших добавок, які кладуть у фарш. Про це пишуть Belnovosti, передають Патріоти України.
За таким рецептом з 0,5 кілограма фаршу вийде 1 кілограм найніжніших котлет. Звичайно ж без додаткових інгредієнтів не обійтися. І такими пропонуємо зробити альтернативні у вигляді овочів: баклажанів і гарбуза. М'якоть цих овочів дуже м'яка, і дає котлетам багато соку.
Курячу грудку, нарізані кубиками баклажан і гарбуз подрібніть в кухонному комбайні або блендером. Додайте до фаршу цибулину і кілька зубчиків часнику. Отриману масу вилийте в миску, додайте яйце і трохи подрібнених в блендері вівсяних пластівців.
Це важливо: інгредієнти можна додавати "на око", головне, щоб фаршу було в два рази більше, ніж овочів. Котлетну масу посоліть, поперчіть і викладіть на сковорідку. Смажте котлети в невеликій кількості рослинної олії на добре розігрітій сковороді. З кожного боку обсмажуйте по 2-3 хвилини. Курячо-овочеві котлети смажаться дуже швидко, кришкою накривати їх не потрібно.
Обожнюєте хрусткі мариновані помідори, солодке ягідне варення чи домашні соуси, якими хочеться тішити себе взимку? Тоді важливо знати правила безпечного зберігання консервації, аби літні заготовки залишалися смачними та поживними, передають Патріоти Ук...
Інжир вважається одним із найкорисніших фруктів — він багатий на клітковину, калій, залізо й антиоксиданти. Його часто додають до дієтичних раціонів, використовують при серцево-судинних захворюваннях і для зміцнення імунітету, передають Патріоти Україн...