Кілограм соковитих і ніжних котлет з 0,5 кг фаршу - готуємо без борошна, манки і булки

Котлети - універсальна м'ясна страва, якою можна досхочу нагодувати сім'ю за обідом. І у кожного кулінара свої способи зробити їх соковитими, ніжними і апетитними. Пропонуємо приготувати котлети без використання манки, борошна, картоплі, булки - найчастіших добавок, які кладуть у фарш. Про це пишуть Belnovosti, передають Патріоти України.

За таким рецептом з 0,5 кілограма фаршу вийде 1 кілограм найніжніших котлет. Звичайно ж без додаткових інгредієнтів не обійтися. І такими пропонуємо зробити альтернативні у вигляді овочів: баклажанів і гарбуза. М'якоть цих овочів дуже м'яка, і дає котлетам багато соку.

Приготування котлеток

Курячу грудку, нарізані кубиками баклажан і гарбуз подрібніть в кухонному комбайні або блендером. Додайте до фаршу цибулину і кілька зубчиків часнику. Отриману масу вилийте в миску, додайте яйце і трохи подрібнених в блендері вівсяних пластівців.

Це важливо: інгредієнти можна додавати "на око", головне, щоб фаршу було в два рази більше, ніж овочів. Котлетну масу посоліть, поперчіть і викладіть на сковорідку. Смажте котлети в невеликій кількості рослинної олії на добре розігрітій сковороді. З кожного боку обсмажуйте по 2-3 хвилини. Курячо-овочеві котлети смажаться дуже швидко, кришкою накривати їх не потрібно.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...