Інгредієнти:
У теплій воді розчиняємо сіль і дріжджі. Щоб реакція пішла швидше додаємо трохи цукру (пару дрібок).
Додаємо олії, борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто. Накриваємо серветкою і прибираємо в тепле місце на годину.
А поки робимо фарш. Подрібнюємо м’ясо або беремо готовий. Додаємо максимально подрібнену цибулю, спеції і холодну воду і перемішуємо до однорідності.
Після «вибиваємо» фарш – піднімаємо і кидаємо назад в миску, кілька разів, від цього він стане соковитішим.
Коли пройде година, приминаємо тісто руками, розділяємо на кульки трохи більше волоського горіха за розміром. Не варто використовувати борошно на столі, щоб тісто не липнуло до столу краще змастити його олією.
Шарик тіста розплющуємо руками. У центр викладаємо столову ложку фаршу. І формуємо біляш – збираємо як би мішечок з дірочкою в центрі.
Олію добре розігріваємо, зменшуємо вогонь до мінімального і викладаємо біляші отвором вниз. Смажимо до рум’яності.
Перевертаємо і смажимо другу сторону до рум’яності. Олії повинно бути багато.
Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру. Смачного!
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...