Класичні біляші - пишні, смачні, ароматні, як у мами

Коли спробуєте приготувати за цим рецептом, інакше готувати перестанете. Ось як необхідно приготувати тісто, щоб вийшли соковиті біляші, як у мами, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Муки – 3-3,5 склянки
  • Води – 1 склянка
  • Соняшникова олія – 3 ст.л. (в тісто)
  • Солі – 0,5 ч.л. (в тісто)
  • Свіжих дріжджів – 20 гр
  • Змішаного фаршу – 500 гр (свинячо-яловичий)
  • Цибулини (середні) – 2 шт
  • Води – 100 гр (в фарш)
  • Спеції за смаком
  • Олія для смаження

У теплій воді розчиняємо сіль і дріжджі. Щоб реакція пішла швидше додаємо трохи цукру (пару дрібок).

Додаємо олії, борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто. Накриваємо серветкою і прибираємо в тепле місце на годину.

А поки робимо фарш. Подрібнюємо м’ясо або беремо готовий. Додаємо максимально подрібнену цибулю, спеції і холодну воду і перемішуємо до однорідності.

Після «вибиваємо» фарш – піднімаємо і кидаємо назад в миску, кілька разів, від цього він стане соковитішим.

Коли пройде година, приминаємо тісто руками, розділяємо на кульки трохи більше волоського горіха за розміром. Не варто використовувати борошно на столі, щоб тісто не липнуло до столу краще змастити його олією.

Шарик тіста розплющуємо руками. У центр викладаємо столову ложку фаршу. І формуємо біляш – збираємо як би мішечок з дірочкою в центрі.

Олію добре розігріваємо, зменшуємо вогонь до мінімального і викладаємо біляші отвором вниз. Смажимо до рум’яності.

Перевертаємо і смажимо другу сторону до рум’яності. Олії повинно бути багато.

Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру. Смачного!

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...