Класичний італійський панфорте: Рецепт неймовірно смачного різдвяного пирога з горіхами та шоколадом

Італійський панфорте, як для німців штолен – традиційний десерт, без якого не обходиться жодне Різдво. Панфорте схожий на шоколадний пиріг із великою кількістю горіхів та сухофруктів. Італійському смаколику вже понад тисячу років. І якщо вірити одній із легенд, то колись один маленький хлопчик вирішив пригостити новонародженого Христа шматочком хліба та мигдалем. В одну мить ці продукти перетворились на неймовірно смачний пиріг. Рецептом панфорте поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • сухофрукти – 300 г (курага, журавлина, родзинки)
  • горіхи – 300 г (мигдаль, фундук, кешью)
  • пшеничне борошно – 100 г
  • какао – 2 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • мед/сироп – 100 мл
  • кокосовий цукор – 100 г
  • вода/ром/лікер – 3 ст. л.
  • чорний шоколад – 60 г
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

1. Порізати курагу. Змішати всі сухофрукти та горіхи.

2. Додати до них борошно, корицю та какао. Перемішати.

3. Зварити сироп: на слабкому вогні довести до кипіння сироп чи мед разом із цукром. Опісля – додати воду чи ром. Варити ще декілька хвилин, після чого зняти з вогню та додати до маси подрібнений шоколад.

4. Вилити сироп у сухі інгредієнти. Перемішати до стану густого тіста.

5. Вилити тісто у форму. Випікати за температури 150 градусів 35 хвилин.

6. Дати охолонути та посипати цукровою пудрою.

Смакота! Як приготувати картоплю з курячим філе без зайвих турбот

понеділок, 5 травень 2025, 6:40

Ця страва підійде для вечері, оскільки вона ситна та легко готується. Вистачить на всю родину. Якщо картопля та курка є вашими фаворитами, вам точно сподобається рецепт запіканки, передають Патріоти України. Для приготування потрібні наступні інгредієн...

А ви це знали? Чи потрібно вимочувати м’ясо і навіщо це робити

понеділок, 5 травень 2025, 5:58

Досвідчені господині на кулінарних форумах та в соцмережах рекомендують вимочувати м’ясо перед приготуванням, передають Патріоти України. Мотивуючи ці дії по-різному: нібито виводяться антибіотики і смак м’яса покращується. Багато кулінарів ставлять пі...