
Італійський панфорте, як для німців штолен – традиційний десерт, без якого не обходиться жодне Різдво. Панфорте схожий на шоколадний пиріг із великою кількістю горіхів та сухофруктів. Італійському смаколику вже понад тисячу років. І якщо вірити одній із легенд, то колись один маленький хлопчик вирішив пригостити новонародженого Христа шматочком хліба та мигдалем. В одну мить ці продукти перетворились на неймовірно смачний пиріг. Рецептом панфорте поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Порізати курагу. Змішати всі сухофрукти та горіхи.
2. Додати до них борошно, корицю та какао. Перемішати.
3. Зварити сироп: на слабкому вогні довести до кипіння сироп чи мед разом із цукром. Опісля – додати воду чи ром. Варити ще декілька хвилин, після чого зняти з вогню та додати до маси подрібнений шоколад.
4. Вилити сироп у сухі інгредієнти. Перемішати до стану густого тіста.
5. Вилити тісто у форму. Випікати за температури 150 градусів 35 хвилин.
6. Дати охолонути та посипати цукровою пудрою.
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...
Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....