Італійський панфорте, як для німців штолен – традиційний десерт, без якого не обходиться жодне Різдво. Панфорте схожий на шоколадний пиріг із великою кількістю горіхів та сухофруктів. Італійському смаколику вже понад тисячу років. І якщо вірити одній із легенд, то колись один маленький хлопчик вирішив пригостити новонародженого Христа шматочком хліба та мигдалем. В одну мить ці продукти перетворились на неймовірно смачний пиріг. Рецептом панфорте поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Порізати курагу. Змішати всі сухофрукти та горіхи.
2. Додати до них борошно, корицю та какао. Перемішати.
3. Зварити сироп: на слабкому вогні довести до кипіння сироп чи мед разом із цукром. Опісля – додати воду чи ром. Варити ще декілька хвилин, після чого зняти з вогню та додати до маси подрібнений шоколад.
4. Вилити сироп у сухі інгредієнти. Перемішати до стану густого тіста.
5. Вилити тісто у форму. Випікати за температури 150 градусів 35 хвилин.
6. Дати охолонути та посипати цукровою пудрою.
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...
Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...