Італійський панфорте, як для німців штолен – традиційний десерт, без якого не обходиться жодне Різдво. Панфорте схожий на шоколадний пиріг із великою кількістю горіхів та сухофруктів. Італійському смаколику вже понад тисячу років. І якщо вірити одній із легенд, то колись один маленький хлопчик вирішив пригостити новонародженого Христа шматочком хліба та мигдалем. В одну мить ці продукти перетворились на неймовірно смачний пиріг. Рецептом панфорте поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Порізати курагу. Змішати всі сухофрукти та горіхи.
2. Додати до них борошно, корицю та какао. Перемішати.
3. Зварити сироп: на слабкому вогні довести до кипіння сироп чи мед разом із цукром. Опісля – додати воду чи ром. Варити ще декілька хвилин, після чого зняти з вогню та додати до маси подрібнений шоколад.
4. Вилити сироп у сухі інгредієнти. Перемішати до стану густого тіста.
5. Вилити тісто у форму. Випікати за температури 150 градусів 35 хвилин.
6. Дати охолонути та посипати цукровою пудрою.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...