Італійський панфорте, як для німців штолен – традиційний десерт, без якого не обходиться жодне Різдво. Панфорте схожий на шоколадний пиріг із великою кількістю горіхів та сухофруктів. Італійському смаколику вже понад тисячу років. І якщо вірити одній із легенд, то колись один маленький хлопчик вирішив пригостити новонародженого Христа шматочком хліба та мигдалем. В одну мить ці продукти перетворились на неймовірно смачний пиріг. Рецептом панфорте поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Порізати курагу. Змішати всі сухофрукти та горіхи.
2. Додати до них борошно, корицю та какао. Перемішати.
3. Зварити сироп: на слабкому вогні довести до кипіння сироп чи мед разом із цукром. Опісля – додати воду чи ром. Варити ще декілька хвилин, після чого зняти з вогню та додати до маси подрібнений шоколад.
4. Вилити сироп у сухі інгредієнти. Перемішати до стану густого тіста.
5. Вилити тісто у форму. Випікати за температури 150 градусів 35 хвилин.
6. Дати охолонути та посипати цукровою пудрою.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...