Класичний рецепт хрустких малосольних огірків за добу

Для приготування смачних малосольних огірків достатньо лише однієї доби, якщо все зробити як годиться. Такі хрустуни ідеально пасують до страви з м'яса, риби, картоплі та круп, зазначають Патріоти України.

Для приготування трилітрової банки малосольних огірків знадобляться такі інгредієнти: огірки (дивитися по місткості), сіль (2 ст. ложки), цукор (1 ч. ложка), духмяний перець (6-8 горошин), часник (1 головка), кріп ( 6-8 парасольок), лист хрону (3 шт), листя смородини та вишні (по кілька штук), вода (по місткості).

Як швидко замалосолити огірки:

Ретельно вимийте банку з содою. Протріть насухо. Після цього приступаємо до приготування розсолу. Додайте в каструлю 1,5 л води, сіль і хара. Доведіть до кипіння.

Покладіть на дно банки великий лист хрону, половину кропу, половину листя вишні та смородини і 3-4 горошини перцю. Розріжте чотири зубчики часнику і також додайте в банку.

Ретельно промийте огірки. Зріжте краї з обох сторін кожного та вкладіть щільно в банку. Коли вона буде заповнена наполовину, додайте до огірків всю зелень, часник і перець. Заповніть банку огірками і залийте їх гарячим розсолом.

Накрийте кришкою і залиште на добу, за цей час банка повністю охолоне, і огірки вже можна подавати до столу. При бажанні можна помістити їх у холодильник та потримати там ще одну добу - смак вийде значно насиченішим.


Господиням на замітку! Не вимішуйте фарш руками, щоб не зробити велику помилку

вівторок, 29 квітень 2025, 0:08

В процесі готування котлет фарш доводиться вимішувати. Без цієї дії неможливо обійтись. Більшість господинь роблять це руками. Зрештою, метод є дещо помилковим. Розповідаємо далі, чому так, передають Патріоти України. Руками перемішувати фарш зручно, а...

А ви це знали? Кому суворо не можна їсти кисломолочний сир і чому

вівторок, 29 квітень 2025, 0:07

Кисломолочний сир - один із найпопулярніших продуктів у раціоні багатьох людей. Він багатий на білок, кальцій, фосфор, вітаміни групи B та інші корисні речовини, що сприяють зміцненню кісток, підтримці м’язів та покращенню обміну речовин. Але, попри вс...