Класика, яка підкорить серце кожного: Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою

Ванільне морозиво – заморожений десерт. Це класичне морозиво, яке готують на основі вершків, молока та яєць, а також додають стручок ванілі або ванільний цукор. Його використовують як основу для інших видів морозива, радять Патріоти України.

У Франції на початку XVIII століття до морозива почали додавати яєчні жовтки та ваніль. Пізніше ванільне морозиво з'явилося у Сполучених Штатах, коли Томас Джефферсон привіз рецепт з Франції.

Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою

  • Час: 4 години 30 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 289 ккал
  1. У каструлю вилийте молоко, вершки, додайте половину цукру, поставте на вогонь.
  2. У миску з жовтками додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером. Додайте кілька ложок молока, знову збийте.
  3. Шоколад подрібніть у крихту.
  4. Крем вилийте у каструлю, доведіть до кипіння. Зніміть з плити для охолодження. У крем додайте шоколадну крихту, перемішайте, викладіть у форму. Залиште на 4 години у холодильнику для заморожування.
  5. Дістаньте морозиво за десять хвилин до подачі, викладіть у тарілки, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!
Джерело: 24 канал

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...