Ванільне морозиво – заморожений десерт. Це класичне морозиво, яке готують на основі вершків, молока та яєць, а також додають стручок ванілі або ванільний цукор. Його використовують як основу для інших видів морозива, радять Патріоти України.
У Франції на початку XVIII століття до морозива почали додавати яєчні жовтки та ваніль. Пізніше ванільне морозиво з'явилося у Сполучених Штатах, коли Томас Джефферсон привіз рецепт з Франції.
Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою
Час: 4 години 30 хвилин
Порції: 4 – 5
Калорійність на 100 грамів: 289 ккал
У каструлю вилийте молоко, вершки, додайте половину цукру, поставте на вогонь.
У миску з жовтками додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером. Додайте кілька ложок молока, знову збийте.
Шоколад подрібніть у крихту.
Крем вилийте у каструлю, доведіть до кипіння. Зніміть з плити для охолодження. У крем додайте шоколадну крихту, перемішайте, викладіть у форму. Залиште на 4 години у холодильнику для заморожування.
Дістаньте морозиво за десять хвилин до подачі, викладіть у тарілки, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...