Ванільне морозиво – заморожений десерт. Це класичне морозиво, яке готують на основі вершків, молока та яєць, а також додають стручок ванілі або ванільний цукор. Його використовують як основу для інших видів морозива, радять Патріоти України.
У Франції на початку XVIII століття до морозива почали додавати яєчні жовтки та ваніль. Пізніше ванільне морозиво з'явилося у Сполучених Штатах, коли Томас Джефферсон привіз рецепт з Франції.
Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою
Час: 4 години 30 хвилин
Порції: 4 – 5
Калорійність на 100 грамів: 289 ккал
У каструлю вилийте молоко, вершки, додайте половину цукру, поставте на вогонь.
У миску з жовтками додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером. Додайте кілька ложок молока, знову збийте.
Шоколад подрібніть у крихту.
Крем вилийте у каструлю, доведіть до кипіння. Зніміть з плити для охолодження. У крем додайте шоколадну крихту, перемішайте, викладіть у форму. Залиште на 4 години у холодильнику для заморожування.
Дістаньте морозиво за десять хвилин до подачі, викладіть у тарілки, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...