Класика, перевірена часом: Рецепт "Празького торта" на новорічний стіл

Бажаєте зустріти Новий рік у найкращих традиціях кінця минулого століття? Тоді неодмінно приготуйте до чаю чи кави справжній Празький торт, радять Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • 6 яєць
  • 150 г цукру
  • 115 г борошна пшеничного
  • 25 г какао
  • 40 г вершкового масла

Інгредієнти для крему:

  • 1 яйце
  • 20 мл води
  • 120 г сирого згущеного молока
  • 200 г вершкового масла
  • 10 г какао
  • дрібка ваніліну

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • 60 г вершкового масла
  • 60 г чорного шоколаду
  • абрикосовий або будь-який інший джем

Приготування коржів:

Відокремлюємо жовтки від білків та збиваємо жовтки з половиною цукру. Білки охолоджуємо в холодильнику та охолоджені збиваємо до піни, поступово додаючи цукор. У готові збиті білки додаємо жовтки та акуратно перемішуємо. В окремій посудині змішуємо борошно з какао і поступово вводимо суху суміш у яйця, акуратно перемішуючи.

У невеликій посудині розтоплюємо вершкове масло, після чого, остудивши цю суміш, додаємо до бісквітної маси і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і трохи посипаємо борошном або манкою. Виливаємо у форму тісто і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Дуже важливо перші 15 хвилин випікання не відкривати духовку, щоб тісто не впало.

Приготування крему:

Збиваємо яєчний жовток із водою, потім додаємо згущене молоко і ретельно перемішуємо. Ставимо на водяну баню і, періодично перемішуючи, варимо, поки не загусне. Охолоджуємо.

В окремому посудині збиваємо розм'якшене вершкове масло з ванільним цукром. Охолоджену жовткову масу змішуємо з маслом і добре перемішуємо до однорідного стану. Наприкінці додаємо какао і знову перемішуємо. Можна використовувати міксер, щоб позбутися грудок.

Остиглий бісквіт розрізаємо на три однакові частини і кожен корж змащуємо вершковим кремом. Верхній корж змащуємо джемом і ставимо торт остигати в холодильник, а самі займаємося приготуванням шоколадної глазурі.

Приготування глазурі:

На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і шоколад, попередньо розламаний на невеликі шматки. Перемішуємо до однорідного стану та поливаємо наш готовий торт. Ставимо до холодильника просочитися на кілька годин.

Джерело: ТСН.ua

Буде дуже смачно! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

вівторок, 16 квітень 2024, 16:14

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, п...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...