Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для крему:
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
Приготування коржів:
Відокремлюємо жовтки від білків та збиваємо жовтки з половиною цукру. Білки охолоджуємо в холодильнику та охолоджені збиваємо до піни, поступово додаючи цукор. У готові збиті білки додаємо жовтки та акуратно перемішуємо. В окремій посудині змішуємо борошно з какао і поступово вводимо суху суміш у яйця, акуратно перемішуючи.
У невеликій посудині розтоплюємо вершкове масло, після чого, остудивши цю суміш, додаємо до бісквітної маси і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і трохи посипаємо борошном або манкою. Виливаємо у форму тісто і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Дуже важливо перші 15 хвилин випікання не відкривати духовку, щоб тісто не впало.
Приготування крему:
Збиваємо яєчний жовток із водою, потім додаємо згущене молоко і ретельно перемішуємо. Ставимо на водяну баню і, періодично перемішуючи, варимо, поки не загусне. Охолоджуємо.
В окремому посудині збиваємо розм'якшене вершкове масло з ванільним цукром. Охолоджену жовткову масу змішуємо з маслом і добре перемішуємо до однорідного стану. Наприкінці додаємо какао і знову перемішуємо. Можна використовувати міксер, щоб позбутися грудок.
Остиглий бісквіт розрізаємо на три однакові частини і кожен корж змащуємо вершковим кремом. Верхній корж змащуємо джемом і ставимо торт остигати в холодильник, а самі займаємося приготуванням шоколадної глазурі.
Приготування глазурі:
На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і шоколад, попередньо розламаний на невеликі шматки. Перемішуємо до однорідного стану та поливаємо наш готовий торт. Ставимо до холодильника просочитися на кілька годин.
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...
Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...