Класика по-новому: Найоригінальніші версії популярного салату "Мімоза"

Мімоза – добре знайомий і улюблений багатьма святковий салат. Він отримав свою назву через зовнішню схожість з квітками мімози. Основою салату є консервована риба (найчастіше горбуша). Рецепт класичної мімози досить простий, але можна урізноманітнити його смак овочами і навіть фруктами, зазначають Патріоти України.

Салат Мімоза - класичний рецепт

  • Яйця - 6 шт.
  • Твердий сир - 150 г.
  • Цибуля - 2-3 шт.
  • Рибні консерви - 250 г.
  • Майонез - 200 г.
  • Масло - 100 г.

Яйця відварити круто і остудити. Відокремити жовтки від білків і натерти.

Сир і тверде вершкове масло натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати.

Рибу розім'яти виделкою. Викласти салат шарами в наступній послідовності: білки - сир - риба - цибуля - масло - жовтки. Всі шари, крім масла, злегка змастити майонезом.

Салат Мімоза з картоплею і морквою

  • Яйця - 4 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рибні консерви - 250 г.
  • Майонез за смаком.

Яйця, моркву і картоплю відварити до готовності. Цибулю залити окропом на кілька хвилин. Рибу розім'яти виделкою, відокремити яєчні білки від жовтків. Яйця, картоплю і моркву натерти на тертці, цибулю нарізати.

На дно салатника викласти трохи картоплі. Потім по черзі покласти рибу, цибулю, картоплю, моркву, білки і жовтки. Кожен шар злегка посолити і змастити майонезом. Прибрати в холодильник на кілька годин.

Салат Мімоза з грушею

  • Яйця - 5 шт.
  • Консервована горбуша - 200 г.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Груші - 2 шт.
  • Майонез - 200 г.

Яйця відварити круто і окремо натерти білки з жовтками.

З горбуші дістати великі кістки і розім'яти рибу виделкою.

На крупній тертці натерти сир і груші.

Викласти шари салату: половина білків - половина сиру - половина риби - груша - половина білків - половина сиру - половина риби. Кожен шар злегка змастити майонезом. Посипати зверху жовтками і залишити в холодильнику на пару годин.

Джерело: УНІАН

Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

вівторок, 29 квітень 2025, 18:13

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...

Без розкачування коржів та без духовки - рецепт торта за 15 хвилин

вівторок, 29 квітень 2025, 17:13

Гадаю, що ви також любите швидкі рецепти. Приготувати торт буквально за 15 хвилин — це ідеальна історія для будь-якої господині. Пропонуємо вам до уваги торт, для якого не треба випікати коржі та взагалі користуватись духовкою, передають Патріоти Украї...