Класика по-новому: Найоригінальніші версії популярного салату "Мімоза"

Мімоза – добре знайомий і улюблений багатьма святковий салат. Він отримав свою назву через зовнішню схожість з квітками мімози. Основою салату є консервована риба (найчастіше горбуша). Рецепт класичної мімози досить простий, але можна урізноманітнити його смак овочами і навіть фруктами, зазначають Патріоти України.

Салат Мімоза - класичний рецепт

  • Яйця - 6 шт.
  • Твердий сир - 150 г.
  • Цибуля - 2-3 шт.
  • Рибні консерви - 250 г.
  • Майонез - 200 г.
  • Масло - 100 г.

Яйця відварити круто і остудити. Відокремити жовтки від білків і натерти.

Сир і тверде вершкове масло натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати.

Рибу розім'яти виделкою. Викласти салат шарами в наступній послідовності: білки - сир - риба - цибуля - масло - жовтки. Всі шари, крім масла, злегка змастити майонезом.

Салат Мімоза з картоплею і морквою

  • Яйця - 4 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рибні консерви - 250 г.
  • Майонез за смаком.

Яйця, моркву і картоплю відварити до готовності. Цибулю залити окропом на кілька хвилин. Рибу розім'яти виделкою, відокремити яєчні білки від жовтків. Яйця, картоплю і моркву натерти на тертці, цибулю нарізати.

На дно салатника викласти трохи картоплі. Потім по черзі покласти рибу, цибулю, картоплю, моркву, білки і жовтки. Кожен шар злегка посолити і змастити майонезом. Прибрати в холодильник на кілька годин.

Салат Мімоза з грушею

  • Яйця - 5 шт.
  • Консервована горбуша - 200 г.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Груші - 2 шт.
  • Майонез - 200 г.

Яйця відварити круто і окремо натерти білки з жовтками.

З горбуші дістати великі кістки і розім'яти рибу виделкою.

На крупній тертці натерти сир і груші.

Викласти шари салату: половина білків - половина сиру - половина риби - груша - половина білків - половина сиру - половина риби. Кожен шар злегка змастити майонезом. Посипати зверху жовтками і залишити в холодильнику на пару годин.

Джерело: УНІАН

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...