Клопотенко представляє незвичний рецепт: Сом з ялівцем та бузиною у духовці

Незвично, але ж як смачно!!

Сом

Досить несподіваний та незвичний, але стовідсотково смачний! Патріоти України пропонують спробувати такий варіант приготування риби сома.

«Сом насправді дуже смачний. Його можна приготувати за перевіреною схемою: риба + лимон і спеції, або піти менш знайомим шляхом, але в кінці ви точно будете задоволені», — стверджує Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 300−500 г сома
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. солодкої гірчиці
  • ½ ч. л. сухої бузини
  • 3 горошини ялівцю
  • сіль за смаком


Приготування


Крок 1
Сома необхідно добре вимити, випатрати та вирізати зябра. Потім знову помити та просушити паперовим рушником.
Крок 2
Робиться суміш з 2 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 1 зубчику часнику та 1 ч. л. орегано.
Крок 3
Сом ретельно натирається сіллю та змащується сумішшю з соняшникової олії, солодкої гірчиці, часнику та орегано.
Крок 4
В середину треба покласти 3 горошини розчавленого ялівцю та присипати рибу ½ ч. л. сухої бузини.
Крок 5
Береться лист, застилається пергаментним папером, на нього перекладається сом. Поставте запікатися в духовку на 15−25 хвилин при температурі 180 градусів. Страву подавати гарячою.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...