Клопоту усього на 15 хвилин: Рецепт ніжної скумбрії з овочами в банці, справжній шедевр

Якщо немає часу, сил і бажання довго возитися біля плити, скористайтеся старим і надійним способом: запікайте скумбрію у банці! Риба виходить соковитою і ніжною, смачною як в гарячому вигляді, так і в холодному, радять Патріоти України.

А на підготовку йде не більше ніж 15 хвилин, решту зробить духовка. Оскільки скумбрія — дуже жирна риба, під час приготування не потрібно додавати рослинну олію. Тієї кількості соку, що виділяється з риби, досить, щоб м’ясо стало соковитим і легко відокремлювався від кістки.

Щоб банка з рибою не лопнула, завжди ставте її у холодну духовку, а потім включайте підігрів. Сама банка повинна бути сухою, без подряпин і відколів. А після приготування важливо не допустити контакту гарячої банки з водою.

Ще одна перевага рецепта в тому, що рибу можна запікати про запас. Для цього достатньо взяти банки з гвинтовими кришками і запікати 3-4 години. У холодильнику така скумбрія зберігається до трьох тижнів. Мабуть, досить нахвалювати настільки просте і смачне блюдо. Діставайте блокнот і записуйте рецепт!

Нам знадобиться:

  • 2 скумбрії середнього розміру
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 4 горошини запашного перцю
  • 2 лаврових листки
  • спеції, сіль за смаком.

Рецепт

Випатрайте рибу, відріжте голову, хвіст і добре вимийте під проточною водою. Осушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.

Щоб позбавити скумбрію від специфічного рибного запаху, за півгодини до готування замаринуйте рибу з невеликою кількістю лимонного соку. А у саму страву додайте щіпку мускатного горіха.

Моркву натріть, а цибулю наріжте кільцями. Шарами викладіть овочі та рибу в банку. Кожен шар посипте сіллю і спеціями. За бажанням на дно банки можна додати картоплю.

Накрийте банку з рибою фольгою або металевою кришкою. Поставте у холодну духовку, потім включіть її і запікайте скумбрію мінімум годину при температурі 180 градусів. Подавайте ніжну рибку, просочену овочевим соком, з будь-яким гарніром. Смачного!

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...