Якщо немає часу, сил і бажання довго возитися біля плити, скористайтеся старим і надійним способом: запікайте скумбрію у банці! Риба виходить соковитою і ніжною, смачною як в гарячому вигляді, так і в холодному, радять Патріоти України.
Щоб банка з рибою не лопнула, завжди ставте її у холодну духовку, а потім включайте підігрів. Сама банка повинна бути сухою, без подряпин і відколів. А після приготування важливо не допустити контакту гарячої банки з водою.
Ще одна перевага рецепта в тому, що рибу можна запікати про запас. Для цього достатньо взяти банки з гвинтовими кришками і запікати 3-4 години. У холодильнику така скумбрія зберігається до трьох тижнів. Мабуть, досить нахвалювати настільки просте і смачне блюдо. Діставайте блокнот і записуйте рецепт!
Випатрайте рибу, відріжте голову, хвіст і добре вимийте під проточною водою. Осушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.
Щоб позбавити скумбрію від специфічного рибного запаху, за півгодини до готування замаринуйте рибу з невеликою кількістю лимонного соку. А у саму страву додайте щіпку мускатного горіха.
Моркву натріть, а цибулю наріжте кільцями. Шарами викладіть овочі та рибу в банку. Кожен шар посипте сіллю і спеціями. За бажанням на дно банки можна додати картоплю.
Накрийте банку з рибою фольгою або металевою кришкою. Поставте у холодну духовку, потім включіть її і запікайте скумбрію мінімум годину при температурі 180 градусів. Подавайте ніжну рибку, просочену овочевим соком, з будь-яким гарніром. Смачного!
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...