Клопоту усього на 15 хвилин: Рецепт ніжної скумбрії з овочами в банці, справжній шедевр

Якщо немає часу, сил і бажання довго возитися біля плити, скористайтеся старим і надійним способом: запікайте скумбрію у банці! Риба виходить соковитою і ніжною, смачною як в гарячому вигляді, так і в холодному, радять Патріоти України.

А на підготовку йде не більше ніж 15 хвилин, решту зробить духовка. Оскільки скумбрія — дуже жирна риба, під час приготування не потрібно додавати рослинну олію. Тієї кількості соку, що виділяється з риби, досить, щоб м’ясо стало соковитим і легко відокремлювався від кістки.

Щоб банка з рибою не лопнула, завжди ставте її у холодну духовку, а потім включайте підігрів. Сама банка повинна бути сухою, без подряпин і відколів. А після приготування важливо не допустити контакту гарячої банки з водою.

Ще одна перевага рецепта в тому, що рибу можна запікати про запас. Для цього достатньо взяти банки з гвинтовими кришками і запікати 3-4 години. У холодильнику така скумбрія зберігається до трьох тижнів. Мабуть, досить нахвалювати настільки просте і смачне блюдо. Діставайте блокнот і записуйте рецепт!

Нам знадобиться:

  • 2 скумбрії середнього розміру
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 4 горошини запашного перцю
  • 2 лаврових листки
  • спеції, сіль за смаком.

Рецепт

Випатрайте рибу, відріжте голову, хвіст і добре вимийте під проточною водою. Осушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.

Щоб позбавити скумбрію від специфічного рибного запаху, за півгодини до готування замаринуйте рибу з невеликою кількістю лимонного соку. А у саму страву додайте щіпку мускатного горіха.

Моркву натріть, а цибулю наріжте кільцями. Шарами викладіть овочі та рибу в банку. Кожен шар посипте сіллю і спеціями. За бажанням на дно банки можна додати картоплю.

Накрийте банку з рибою фольгою або металевою кришкою. Поставте у холодну духовку, потім включіть її і запікайте скумбрію мінімум годину при температурі 180 градусів. Подавайте ніжну рибку, просочену овочевим соком, з будь-яким гарніром. Смачного!

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...