Якщо немає часу, сил і бажання довго возитися біля плити, скористайтеся старим і надійним способом: запікайте скумбрію у банці! Риба виходить соковитою і ніжною, смачною як в гарячому вигляді, так і в холодному, радять Патріоти України.
Щоб банка з рибою не лопнула, завжди ставте її у холодну духовку, а потім включайте підігрів. Сама банка повинна бути сухою, без подряпин і відколів. А після приготування важливо не допустити контакту гарячої банки з водою.
Ще одна перевага рецепта в тому, що рибу можна запікати про запас. Для цього достатньо взяти банки з гвинтовими кришками і запікати 3-4 години. У холодильнику така скумбрія зберігається до трьох тижнів. Мабуть, досить нахвалювати настільки просте і смачне блюдо. Діставайте блокнот і записуйте рецепт!
Випатрайте рибу, відріжте голову, хвіст і добре вимийте під проточною водою. Осушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.
Щоб позбавити скумбрію від специфічного рибного запаху, за півгодини до готування замаринуйте рибу з невеликою кількістю лимонного соку. А у саму страву додайте щіпку мускатного горіха.
Моркву натріть, а цибулю наріжте кільцями. Шарами викладіть овочі та рибу в банку. Кожен шар посипте сіллю і спеціями. За бажанням на дно банки можна додати картоплю.
Накрийте банку з рибою фольгою або металевою кришкою. Поставте у холодну духовку, потім включіть її і запікайте скумбрію мінімум годину при температурі 180 градусів. Подавайте ніжну рибку, просочену овочевим соком, з будь-яким гарніром. Смачного!
Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...