Коли до супу додавати лавровий лист: Названо помилки господинь, які можуть зіпсувати все

Лавровий лист – доволі популярна пряність, яка широко застосовується у кулінарії, передають Патріоти України.

Його додають у супи та багато інших страв з метою значно покращити їх смак.

Подробиці

Однак часом кулінари припускаються серйозних помилок при його використанні.

Найбільш поширеною неправильною в цьому сенсі дією є додавання пряності надто рано чи надто пізно.

Коли додавати лавровий лист

Лавровий лист потрібно додати до супу приблизно за 5 хвилин до завершення його приготування.

У цьому випадку він не тільки встигне віддати рідкій страві весь свій приємний аромат, а й зберегти корисні властивості.

Якщо господиня тушкує страву, то кидати в неї пряність потрібно трохи раніше – за 10 хвилин до зняття сковороди чи каструлі з плити.

Інші поширені помилки

Несвоєчасне додавання лаврового листа до страви є далеко не єдиною помилкою, яка часто допускається недосвідченими господинями.

Помилковою дією є використання прянощів у курячому супі або овочевому бульйоні. Тоді навпаки, лавровий лист «забирає» яскравий смак.

Є не менш важливий нюанс: додавати багато лаврового листа не варто. На кожен літр супу має йти не більше двох листків.

Ще одна популярна помилка полягає в тому, що деякі кулінари не дістають цю пряність зі страви після завершення її приготування. Але лист повинен бути відразу «вилучений», інакше страва стане гіркою.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...