Коли до супу додавати лавровий лист: Названо помилки господинь, які можуть зіпсувати все

Лавровий лист – доволі популярна пряність, яка широко застосовується у кулінарії, передають Патріоти України.

Його додають у супи та багато інших страв з метою значно покращити їх смак.

Подробиці

Однак часом кулінари припускаються серйозних помилок при його використанні.

Найбільш поширеною неправильною в цьому сенсі дією є додавання пряності надто рано чи надто пізно.

Коли додавати лавровий лист

Лавровий лист потрібно додати до супу приблизно за 5 хвилин до завершення його приготування.

У цьому випадку він не тільки встигне віддати рідкій страві весь свій приємний аромат, а й зберегти корисні властивості.

Якщо господиня тушкує страву, то кидати в неї пряність потрібно трохи раніше – за 10 хвилин до зняття сковороди чи каструлі з плити.

Інші поширені помилки

Несвоєчасне додавання лаврового листа до страви є далеко не єдиною помилкою, яка часто допускається недосвідченими господинями.

Помилковою дією є використання прянощів у курячому супі або овочевому бульйоні. Тоді навпаки, лавровий лист «забирає» яскравий смак.

Є не менш важливий нюанс: додавати багато лаврового листа не варто. На кожен літр супу має йти не більше двох листків.

Ще одна популярна помилка полягає в тому, що деякі кулінари не дістають цю пряність зі страви після завершення її приготування. Але лист повинен бути відразу «вилучений», інакше страва стане гіркою.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...