
Лавровий лист – доволі популярна пряність, яка широко застосовується у кулінарії, передають Патріоти України.
Його додають у супи та багато інших страв з метою значно покращити їх смак.
Однак часом кулінари припускаються серйозних помилок при його використанні.
Найбільш поширеною неправильною в цьому сенсі дією є додавання пряності надто рано чи надто пізно.
Лавровий лист потрібно додати до супу приблизно за 5 хвилин до завершення його приготування.
У цьому випадку він не тільки встигне віддати рідкій страві весь свій приємний аромат, а й зберегти корисні властивості.
Якщо господиня тушкує страву, то кидати в неї пряність потрібно трохи раніше – за 10 хвилин до зняття сковороди чи каструлі з плити.
Несвоєчасне додавання лаврового листа до страви є далеко не єдиною помилкою, яка часто допускається недосвідченими господинями.
Помилковою дією є використання прянощів у курячому супі або овочевому бульйоні. Тоді навпаки, лавровий лист «забирає» яскравий смак.
Є не менш важливий нюанс: додавати багато лаврового листа не варто. На кожен літр супу має йти не більше двох листків.
Ще одна популярна помилка полягає в тому, що деякі кулінари не дістають цю пряність зі страви після завершення її приготування. Але лист повинен бути відразу «вилучений», інакше страва стане гіркою.
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...
Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...