Коли хочеться і смачної, і гарної випічки - до уваги рецепт турецьких булочок

Булочки вийдуть не просто пишними, а повітряними, передають Патріоти України.

Знадобиться:

  • вода – 1 стакан (200 мл.),
  • молоко – 1 стакан,
  • дріжджі – 1 пакетик (10 р),
  • сіль – 1 чайн. ложка,
  • цукор – 3 стол. ложки,
  • білок від 1 яйця,
  • соняшникова олія – 60 мл.,
  • борошно – 500-600 г.

Додатково:

  • вершкове масло – 1 стол. ложка,
  • жовток від 1 яйця,
  • кунжут

Воду змішати з молоком, трохи підігріти, розчинити дріжджі, цукор і сіль. Додати білок і олію, перемішати. Всипати частинами просіяне борошно, замісити тісто: трохи липке, м’яке, приємне на дотик, не забите зайвим борошном.

Посуд з тістом затягнути плівкою і почекати, поки воно не збільшиться в об’ємі в два рази. Це недовго, приблизно одну годину. Потім тісто розділити на 10 шматочків, скачати в кульки, накрити плівкою.

Сформувати булочки. Кульку розкатати в овал, змастити м’яким вершковим маслом і скрутити рулетиком.

Рулетик розрізати уздовж на дві частини, не доходячи до краю 1 см. Перекрутити їх джгутом.

Джгут згорнути равликом, і цю красиву булочку перекласти на деко.

Булочкам дати підійти (10-15 хвилин), потім змастити жовтком, прикрасити кунжутним насінням.

Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору: при температурі 190 ° приблизно 20 хвилин.

Красиві, смачні, дуже м’які булочки готові до поїдання! Смачного!

Є секрет! Що досвідчені господині додають при варінні пельменів для покращення смаку

п’ятниця, 6 червень 2025, 12:35

Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...

Буде ідеальним! ТОП-5 правил, як готувати тісто на опарі

п’ятниця, 6 червень 2025, 11:10

Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...