Коли пікнік виявився незапланованим: Як швидко замаринувати м'ясо для шашлику

Якщо рішення їхати на шашлики було ухвалено раптово, то кращий варіант маринаду для будь-якого м'яса — кисломолочний, радять Патріоти України.

Кількість м'яса в цьому випадку буде довільною, але кефіру, айрану або закваски чітко 1 літр. Кисломолочне середовище діє на м'ясо майже як оцет або лимонний сік, але, зрозуміло, набагато м'якше і не сушить вихідний продукт. Страва в результаті виходить дуже ніжною, майже дієтичною і ідеально підходить для виїзду з дітьми. Це миттєвий маринад, який можна створити "на коліні" для незапланованих заздалегідь "шашликів".

Інгредієнти:
1 л кефіру, айрану, закваски та іншого кисломолочного продукту
1 пучок свіжої кінзи
1 ст. л. готової натуральної аджики
1 ч. л. меленого чорного перцю
Перше і найважливіше — жодних кисломолочних напоїв, які перестояли та забродили — основа для маринаду повинна бути свіжою. В ідеалі це має бути сироватка, яка щойно утворилась, наприклад. Жодної зів'ялої кінзи, і тим більше ніякої "аджики з томатним соусом". Останньою в природі взагалі не існує: справжня грузинська аджика — це перетерті прянощі (18 видів!) в невеликій кількості винного оцту.
М'ясо слід нарізати великими шматками — орієнтовно на частини з межею 5-6 см мінімум. Кінзу потрібно розібрати на листя і злегка придавити, щоб пустила сік, аджику розвести в кефірі і змішати всі інгредієнти в казані або іншій ємності. Залишити на годину мінімум, але кращий результат виходить, якщо м'ясо потомиться в маринаді хоча б 6 годин.
Перед нанизуванням м'яса на шампури, маринад потрібно з нього як слід обтрусити.
Три важливих правила для "кисломолочного" шашлику:
Всі продукти повинні бути суперсвіжими, жодної другосортності.
Перед запіканням слід переконатися, що на шматках м'яса не залишилися листочки кінзи — підгоріла трава зіпсує смак будь-якої страви.

"Кефірний" шашлик не терпить надлишку приправ і особливо пекучих приправ, це варіант для ідеального м'яса і гурманів, які гідно оцінять тонку гру смаків. Якщо ви надаєте перевагу гострішій версії — краще вибрати інший рецепт.

Джерело: ТСН.ua

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...