Коли пікнік виявився незапланованим: Як швидко замаринувати м'ясо для шашлику

Якщо рішення їхати на шашлики було ухвалено раптово, то кращий варіант маринаду для будь-якого м'яса — кисломолочний, радять Патріоти України.

Кількість м'яса в цьому випадку буде довільною, але кефіру, айрану або закваски чітко 1 літр. Кисломолочне середовище діє на м'ясо майже як оцет або лимонний сік, але, зрозуміло, набагато м'якше і не сушить вихідний продукт. Страва в результаті виходить дуже ніжною, майже дієтичною і ідеально підходить для виїзду з дітьми. Це миттєвий маринад, який можна створити "на коліні" для незапланованих заздалегідь "шашликів".

Інгредієнти:
1 л кефіру, айрану, закваски та іншого кисломолочного продукту
1 пучок свіжої кінзи
1 ст. л. готової натуральної аджики
1 ч. л. меленого чорного перцю
Перше і найважливіше — жодних кисломолочних напоїв, які перестояли та забродили — основа для маринаду повинна бути свіжою. В ідеалі це має бути сироватка, яка щойно утворилась, наприклад. Жодної зів'ялої кінзи, і тим більше ніякої "аджики з томатним соусом". Останньою в природі взагалі не існує: справжня грузинська аджика — це перетерті прянощі (18 видів!) в невеликій кількості винного оцту.
М'ясо слід нарізати великими шматками — орієнтовно на частини з межею 5-6 см мінімум. Кінзу потрібно розібрати на листя і злегка придавити, щоб пустила сік, аджику розвести в кефірі і змішати всі інгредієнти в казані або іншій ємності. Залишити на годину мінімум, але кращий результат виходить, якщо м'ясо потомиться в маринаді хоча б 6 годин.
Перед нанизуванням м'яса на шампури, маринад потрібно з нього як слід обтрусити.
Три важливих правила для "кисломолочного" шашлику:
Всі продукти повинні бути суперсвіжими, жодної другосортності.
Перед запіканням слід переконатися, що на шматках м'яса не залишилися листочки кінзи — підгоріла трава зіпсує смак будь-якої страви.

"Кефірний" шашлик не терпить надлишку приправ і особливо пекучих приправ, це варіант для ідеального м'яса і гурманів, які гідно оцінять тонку гру смаків. Якщо ви надаєте перевагу гострішій версії — краще вибрати інший рецепт.

Джерело: ТСН.ua

Все просто! Як зробити кольорові млинці без барвників

середа, 21 травень 2025, 9:15

Кольорові тонкі млинці можуть стати основою для святкової закуски. Ви можете зробити солодку чи солону начинку, гарно оформити та вразити гостей. При цьому барвники все ж будуть, але натуральні. З продуктів, які не важко знайти, але без хімічних порошк...

Є секрет! Що додати в тушковане м’ясо, щоб підлива була густа

середа, 21 травень 2025, 8:15

Тушкуєте м’ясо і хочете, щоб підлива до гарніру була густою? Пригадайте для себе спосіб, який же бабусі використовували під час приготування страв. Не завжди була можливість загустити страву великою кількістю овочів, тому й вдавалися до такої хитрості,...