Коли раптово захотілося чогось хрумкого й ароматного: Простий рецепт печива нашвидкуруч до ранкової кави

Коли хочеться чогось хрумкого, ароматного і не надто солодкого — цей рецепт те, що вам потрібно. Таке печиво чудово смакуватиме із чорною кавою до сніданку. Спробуйте приготувати, адже це дуже просто та смачно, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • борошно — 8 скл.
  • вершкове масло — 400 г
  • сіль — 1 ч. л.
  • яйця — 6 шт.
  • сметана — 4 ст. л.

Приготування:

У просіяне через сито борошно додайте м'яке вершкове масло, сіль, 5 яєць, сметану та замісіть тісто. Добре вимісіть тісто руками протягом кількох хвилин. Воно повинне вийте тугим, але ніжним.

Тепер розкатайте тісто у пласт завтовшки приблизно 1-1,5 см.

Тепер за допомогою склянки або спеціальних форм для печива виріжіть із тіста фігурки.

Викладіть заготовки на пергаментний лист, змастіть їх збитим яйцем і поставте у розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин, але під час випікання ліпше орієнтуйтесь на свою духовку і корегуйте час випікання.

Джерело: ТСН.ua

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...