Коли смак перевершує очікування: Домашні чебуреки. Простий рецепт культової страви

чебуреки

Домашні чебуреки хороші тим, що ви можете бути впевнені у якості та свіжості м'яса, яке використовуєте. А ще готувати страви у домашніх умовах завжди економніше, ніж купувати готову продукцію у кафе та ресторанах. Рецептом чебуреків поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати дуже смачні смажені пиріжки з капустою.

— Сьогодні готуємо найсмачніші чебуреки, — каже Елла Іванова. — Рецепт досить простий, але результат перевершить ваші очікування.

Домашні чебуреки

100−120 г окропу
1 столова ложка олії
Сіль
250 г борошна
Начинка
300 г м'ясного фаршу
1 велика цибулина
Сіль
Перець
Приблизно 100 г крижаної води
Просіюємо борошно. З'єднуємо окріп, сіль, олію. Замішуємо тісто. Загортаємо у плівку. Хай постоїть. Пару разів зробимо обминання.
У фарш додаємо всі інгредієнти. Воду вливаємо поступово. Розкочуємо тісто й формуємо чебуреки. Смажимо у фритюрі.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...