Коли солити пельмені? Названо помилку, якої припускається багато господинь

Пельмені, здавалося б, така банальна страва, але щоб напівфабрикати добре зварилися і вийшли смачними, потрібно знати секрети приготування, передають Патріоти України.

Подробиці

По-перше, для приготування пельменів необхідно вибрати потрібну каструлю.

Посуд має бути невисоким, але широким, щоб пельменям не було тісно і вони варилися швидко.

Воду солять до того, як кидають пельмені до каструлі.

У киплячу воду потрібно всипати дрібку солі.

Не завадить пельменям і ложка рослинної олії.

Її додають для того, щоб пельмені не склеювалися.

Варять пельмені 8-10 хвилин, залежно від розмірів напівфабрикатів.

Коли вода закипить, потрібно кинути пельмені у воду та додати склянку холодної води.

Це потрібно для того, щоб тісто та м’ясо зварилися рівномірно. У окропі тісто полопається, а м’ясо не звариться належним чином.

Якщо пельмені плануєте подавати на стіл разом із соусом, то каструльку можна поставити на маленький вогонь, щоб вода випарувалася.

Тісто підсушиться і буде краще вбирати соус, смак пельменів буде більш насиченим.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...