
Пельмені, здавалося б, така банальна страва, але щоб напівфабрикати добре зварилися і вийшли смачними, потрібно знати секрети приготування, передають Патріоти України.
По-перше, для приготування пельменів необхідно вибрати потрібну каструлю.
Посуд має бути невисоким, але широким, щоб пельменям не було тісно і вони варилися швидко.
Воду солять до того, як кидають пельмені до каструлі.
У киплячу воду потрібно всипати дрібку солі.
Не завадить пельменям і ложка рослинної олії.
Її додають для того, щоб пельмені не склеювалися.
Варять пельмені 8-10 хвилин, залежно від розмірів напівфабрикатів.
Коли вода закипить, потрібно кинути пельмені у воду та додати склянку холодної води.
Це потрібно для того, щоб тісто та м’ясо зварилися рівномірно. У окропі тісто полопається, а м’ясо не звариться належним чином.
Якщо пельмені плануєте подавати на стіл разом із соусом, то каструльку можна поставити на маленький вогонь, щоб вода випарувалася.
Тісто підсушиться і буде краще вбирати соус, смак пельменів буде більш насиченим.
Хурма - смачний та корисний фрукт, але не всім вона підходить. Лікарі та дієтологи попереджають: у деяких людей хурма може викликати проблеми зі шлунком, цукром у крові або кишечником, передають Патріоти України. Кому не варто їсти хурму:. Порада експе...
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...