Коли святковий вигляд не поступається вишуканому смаку: Котлети з овочів та курятини - те що варто скоштувати

Сочні котлети у поєднанні з кольоровими овочами - це комбо, яке варто побачити на своєму столі. Ця страва готова підкорювати не лише своїм смаком, а й оригінальним виглядом, передають Патріоти України.

Котлети – завжди хороше рішення, адже їх можна поєднати з будь-яким гарніром. Особливо потішать котлети з соковитої курятини, які прикрасять улюблені овочі.

Рецепт котлет з овочів та курятини

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • пів кілограма курячого філе;
  • 1 маленький кабачок;
  • 100 грамів шампіньйонів;
  • 2 – 3 столові ложки консервованої кукурудзи;
  • 1 морква середнього розміру;
  • половинка червоного перцю;
  • половинка зеленого перцю;
  • 1 зубчик часнику;
  • пів цибулі;
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки борошна;
  • кілька листочків свіжого базиліку;.
  • сіль і перець за смаком.

Додатково:

  • білий кунжут для посипання.

Приготування:

  1. Наріжте дрібними кубиками філе та викладіть в миску, посипте сіллю і перцем, додайте видавлений через прес часник і подрібнений свіжий базилік. Перемішайте і залишіть на 10 – 15 хвилин, щоб м'ясо замаринувалося в спеціях і зелені.
  2. Тим часом очистіть і наріжте гриби, а кабачок вимийте і наріжте кубиками разом зі шкіркою.
  3. Моркву очистіть і натріть на грубій тертці, перець наріжте дрібними кубиками, цибулю подрібніть.
  4. До м'яса додайте всі нарізані овочі та кукурудзу, яйця, а потім ретельно перемішайте.
  5. Наприкінці додайте борошно і знову все перемішайте. Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Застеліть деко пекарським папером, сформуйте котлети і посипте зверху білим кунжутом.
  6. Запікайте по 10 – 15 хвилин з кожного боку.

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...