Коли святковий вигляд не поступається вишуканому смаку: Котлети з овочів та курятини - те що варто скоштувати

Сочні котлети у поєднанні з кольоровими овочами - це комбо, яке варто побачити на своєму столі. Ця страва готова підкорювати не лише своїм смаком, а й оригінальним виглядом, передають Патріоти України.

Котлети – завжди хороше рішення, адже їх можна поєднати з будь-яким гарніром. Особливо потішать котлети з соковитої курятини, які прикрасять улюблені овочі.

Рецепт котлет з овочів та курятини

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • пів кілограма курячого філе;
  • 1 маленький кабачок;
  • 100 грамів шампіньйонів;
  • 2 – 3 столові ложки консервованої кукурудзи;
  • 1 морква середнього розміру;
  • половинка червоного перцю;
  • половинка зеленого перцю;
  • 1 зубчик часнику;
  • пів цибулі;
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки борошна;
  • кілька листочків свіжого базиліку;.
  • сіль і перець за смаком.

Додатково:

  • білий кунжут для посипання.

Приготування:

  1. Наріжте дрібними кубиками філе та викладіть в миску, посипте сіллю і перцем, додайте видавлений через прес часник і подрібнений свіжий базилік. Перемішайте і залишіть на 10 – 15 хвилин, щоб м'ясо замаринувалося в спеціях і зелені.
  2. Тим часом очистіть і наріжте гриби, а кабачок вимийте і наріжте кубиками разом зі шкіркою.
  3. Моркву очистіть і натріть на грубій тертці, перець наріжте дрібними кубиками, цибулю подрібніть.
  4. До м'яса додайте всі нарізані овочі та кукурудзу, яйця, а потім ретельно перемішайте.
  5. Наприкінці додайте борошно і знову все перемішайте. Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Застеліть деко пекарським папером, сформуйте котлети і посипте зверху білим кунжутом.
  6. Запікайте по 10 – 15 хвилин з кожного боку.

А ви це знали? Три страви, які не можна їсти гарячими

понеділок, 10 листопад 2025, 16:30

Щоб не мати проблем зі шлунком й не набрати більшу кількість калорій, деякі страви краще вживати охолодженими, передають Патріоти України. Фахівці з правильного харчування наполегливо не рекомендують їсти гарячими макарони, картоплю та рис, повідомляє ...

Це така смакота! Пончики з курячої печінки

понеділок, 10 листопад 2025, 9:45

Пончики бувають не лише солодкі, а й із сочевиці та навіть із курячої печінки. Печінкові пончики - це так смачно! А готувати їх дуже просто та легко. Напевно, такої смакоти ви ніколи не куштували. І це тим більше привід їх приготувати, передають Патріо...