Коли в магазині дефіцит та величезні черги: Рецепт економного печива

Печиво на розсолі

Воєнний час — період, коли потрібно бути максимально економним, щоб продовольчих запасів вистачило на довше. Є чимало рецептів, які дозволяють приготувати ласощі із мінімуму продуктів. Наприклад, розсіл з-під огірків не варто виливати — з нього можна приготувати смачне печиво.

— Це дуже простий рецепт, — каже Елла Іванова. — І, звісно, економний.

Печиво на розсолі

  • 200 г розсолу
  • 150 г цукру
  • 80 г рослинної олії
  • 1 чайна ложка соди
  • 500 г муки
  • 10 г ванільного цукру

З'єднуємо розсіл, олію, цукор, ванільний цукор. Додаємо просіяне борошно та соду. Соду гасити не треба.

Замішуємо тісто. Загортаємо у плівку і даємо полежати 30 хвилин.

Розкочуємо та випікаємо при температурі 170 градусів 15−20 хвилин.

— Уточню: чи підійде розсіл з-під томатів?

— Так, звичайно. З-під кабачків теж.

— Як приготувати для печива глазур?

— Візьміть 2 жовтки та пів чайної ложки какао. Все це потрібно добре розмішати та покрити печиво. Випікаємо при температурі 170 градусів.

І приємного апетиту!

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...