Коли в магазині дефіцит та величезні черги: Рецепт економного печива

Печиво на розсолі

Воєнний час — період, коли потрібно бути максимально економним, щоб продовольчих запасів вистачило на довше. Є чимало рецептів, які дозволяють приготувати ласощі із мінімуму продуктів. Наприклад, розсіл з-під огірків не варто виливати — з нього можна приготувати смачне печиво.

— Це дуже простий рецепт, — каже Елла Іванова. — І, звісно, економний.

Печиво на розсолі

  • 200 г розсолу
  • 150 г цукру
  • 80 г рослинної олії
  • 1 чайна ложка соди
  • 500 г муки
  • 10 г ванільного цукру

З'єднуємо розсіл, олію, цукор, ванільний цукор. Додаємо просіяне борошно та соду. Соду гасити не треба.

Замішуємо тісто. Загортаємо у плівку і даємо полежати 30 хвилин.

Розкочуємо та випікаємо при температурі 170 градусів 15−20 хвилин.

— Уточню: чи підійде розсіл з-під томатів?

— Так, звичайно. З-під кабачків теж.

— Як приготувати для печива глазур?

— Візьміть 2 жовтки та пів чайної ложки какао. Все це потрібно добре розмішати та покрити печиво. Випікаємо при температурі 170 градусів.

І приємного апетиту!

Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

четвер, 2 травень 2024, 9:10

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України. Візьміть 1 ...

Паска, панетоне, коломба? Ось у чому головні відмінності великодньої випічки

четвер, 2 травень 2024, 8:56

Напередодні Великодня окрім традиційної паски на полицях магазинів можна знайти панетоне та коломбу. Ця святкова випічка популярна в багатьох країнах, але її рецепт дещо відрізняється від українського, передають Патріоти України.РБК-Україна в матеріалі...