Пиріг під назвою "Королівська" ватрушка не дарма носить таку назву. Це дійсно дуже смачний пиріг, гідний своєї назви, передають Патріоти України.
Для пісочної крихти:
Для начинки:
Почнемо з приготуванням начинки. У миску кладемо сир – краще, якщо він буде домашнім, з жирною, м’якою консистенцією. Якщо взяти сир занадто сухий (з крупинками), начинка буде не такою ніжною.
У миску з сиром додаємо сметану, цукор, крохмаль, при бажанні ванілін – тут він доречний як ніколи, розбиваємо яйця.
І за допомогою погружного блендера перетираємо в однорідну масу. Начинка готова, відставляємо поки в сторонку.
Починаємо готувати пісочну крихту. У миску просіваємо борошно, додаємо какао-порошок, цукор, дрібку солі.
Далі беремо охолоджене вершкове масло і нарізаємо невеликими шматочками в миску до решти інгредієнтів. Натирати на тертці не рекомендую! Масло занадто швидко розтане і крихта вже не вийде.
Тепер руками або навіть просто виделкою розтираємо вміст миски в крихту.
Беремо форму для випічки (у мене 24 см), дно застеляємо пергаментним папером. Викладаємо десь 1/3 частини пісочної крихти, ущільнюємо по дну і робимо бортики десь в 5 см.
Наливаємо сирну начинку.
Зверху насипаємо залишки шоколадної пісочної крихти, все добре акуратно розрівнюємо.
Випікаємо пиріг в духовці при температурі 180 градусів, близько 40 хвилин. Пиріг виймаємо з форми і даємо йому трохи охолонути, щоб стабілізувалася начинка. Готуйте, пробуйте, Приємного чаювання!
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...