Корисна смакота: Відомий кухар показав, як готувати бомбезний десерт із гречки (відео)

Чудовий десерт можна приготувати навіть з гречки, зазначають Патріоти України.

Причому вдома можна готувати не гірше, ніж у ресторанах, а інколи й набагато смачніше та цікавіше, використовуючи при цьому лише наявні інгредієнти, наголошує Марко Черветті, бренд-шеф ресторанних проектів Fozzy Group.

Вам знадобиться:

  • гречана крупа – 130 г;
  • молоко – 320 г;
  • мед – 60 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • оливкова або соняшникова олія – 5 г;
  • сіль – 1 г;
  • цукор – 50 г.

Як готувати:

  1. У невелику каструльку потрібно насипати 100 г гречки, залити її склянкою води, додати щіпку солі та влити 270 г молока. Варити 15-20 хвилин на повільному вогні, інколи перемішуючи. Вона буде готова, коли набуде консистенції густої каші. А на смак буде неначе трохи переварена.
  2. Поки гречка у каструлі готується, можна приготувати гречаний попкорн. На великий вогонь потрібно поставити пательню, налити у неї олію та за хвилину, коли сковорідка нагріється, висипати до неї 30 грамів крупи, ретельно перемішати та накрити кришкою. За декілька хвилин, коли стане чути характерний звук від розкриття зернят, можна перевірити — якщо розкрилися, пора вимикати.
  3. Далі у варену гречку варто додати мед, вершкове масло та ретельно перемішати. Охолодити. Лайфхак: щоб каша швидше охолонула, варто відразу пересипати її до іншої ємності.
  4. Передостанній крок: мус з молока та цукру. Поставте каструлю на великий вогонь, насипте в неї цукор і налийте 50 г молока. Варити суміш потрібно кілька хвилин, ретельно перемішуючи, доки цукор не розчиниться. Щойно мус почне змінювати колір на жовтуватий, час вимикати.
  5. Залишилося зібрати десерт: на дно келиха потрібно висипати столову ложку гречаного попкорну, на нього зверху викласти гречану кашу, наповнивши ¾ склянки. А зверху прикрасити мусом з молока та цукру — на 1 келих 1 столова ложка або на смак, якщо хочеться більш або менш солодкий десерт. Посипати зверху знову гречаним попкорном та поставити до холодильника холонути.

Дуже простий та надзвичайно смачний гречаний десерт готовий!

Буде дуже смачно! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

вівторок, 16 квітень 2024, 16:14

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, п...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...