Корисна та оригінальна смакота: Картопляний пиріг із м'ясом, але без тіста

Картопляна начинка та яловичий фарш – контрастне та водночас цікаве поєднання, яке точно вам сподобається, зазначають Патріоти України.

Рецепт картопляного пирога

Інгредієнти

  • 1 кілограм картоплі;
  • пів склянки нежирної сметани;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • сіль, перець, сухі трави, вустерширський соус;
  • 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 склянка яловичого бульйону;
  • пів кілограма яловичого фаршу;
  • 2 середні морквини;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • пів склянки горошку.

Спосіб приготування

Крок 1. Почистьте картоплю, залийте водою та відваріть. Після цього злийте зайву воду. Перетворіть картоплю у пюре, додайте сметану, вершкове масло і сіль.

Крок 2. У бульйон додайте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте.

Крок 3. Розігрійте велику пательню, додайте олії та відправте туди фарш, щоб він підрум'янився приблизно на 7 хвилини, постійно помішуючи його. Після цього додайте моркву, цибулю і часник та готуйте, доки всі інгредієнти не стануть м'якими. Вилийте томатну пасту, приправте зеленню і потримайте на вогні ще хвилину.

Крок 4. У готовий фарш вилийте бульйон, додайте горох, вустерширський соус і перець. Варіть протягом 2 – 3 хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Крок 5. Готову суміш перемістіть у форму для запікання та рівномірно розподіліть. Зверху викладіть пюре та відправляйте у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікайте протягом 15 – 20 хвилин.

Джерело: 24 канал

Якщо фарш для котлет вийшов занадто жирний - є інгредієнт, що врятує страву

середа, 17 серпень 2022, 11:13

Досить частою є ситуація, коли кулінар залишається незадоволений приготованим ним фаршем.Таке може статися в тому разі, якщо м'ясна основа виявилася занадто жирною, передають Патріоти України. Іноді жирність — це те, що якраз і потрібно від фаршу. Таке...

Тісто ніколи не буде пишним і повітряним, якщо допускати одну прикру помилку

середа, 17 серпень 2022, 10:12

Пісочне печиво повинне кришитися, медове - бути м’яким, як мед, а пироги, здоба і хліб - максимально пухкими. Всього цього домагаються за допомогою спеціальних інгредієнтів, передають Патріоти України.