Корисна та смачна сезонна страва: Рецепт медової запіканки з гарбузом, яблуками та горіхами

Гарбуз на 90% складається з води, та це не заважає йому дивувати нас смаком та корисними властивостями. У ньому багато вітамінів, амінокислот, мінералів та білків. До того ж, гарбуз багатий на рідкісний вітамін T, який здатний нормалізувати метаболізм і покращує роботу серцево-судинної системи, зазначають Патріоти України та пропонують вам скуштувати нову корисну та смачну страву.

Медова запіканка з гарбузом, яблуками та горіхами

Що треба: 600 г гарбуза, 300 г домашнього сиру, 5 ст. ложок манної крупи, 150 г волоських горіхів (або інших до смаку), 3 яблука, 3 яйця, 100 г родзинок (або інших сухофруктів), 50 г вершкового масла, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки меду.

Родзинки залийте водою на 30 хв. Можна ще використовувати чорнослив, курагу. Горіхи обсмажте на сковороді та подрібніть. Гарбуз та яблука поріжте на кубики або на соломинки. Яйця збийте до пухкої піни, поступово додаючи дрібку солі та цукор. Додайте туди манки й дочекайтесь, поки вона набухне. Сир прокрутіть у м’ясорубці, щоб позбутись грудочок. Додайте його разом з медом до збитих яєць і замісіть еластичне тісто

Форму змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Тоді викладіть шар гарбуза та яблук, посипте родзинками та горіхами. Покрийте запіканку рештою тіста і відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...