Гарбуз на 90% складається з води, та це не заважає йому дивувати нас смаком та корисними властивостями. У ньому багато вітамінів, амінокислот, мінералів та білків. До того ж, гарбуз багатий на рідкісний вітамін T, який здатний нормалізувати метаболізм і покращує роботу серцево-судинної системи, зазначають Патріоти України та пропонують вам скуштувати нову корисну та смачну страву.
Що треба: 600 г гарбуза, 300 г домашнього сиру, 5 ст. ложок манної крупи, 150 г волоських горіхів (або інших до смаку), 3 яблука, 3 яйця, 100 г родзинок (або інших сухофруктів), 50 г вершкового масла, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки меду.
Родзинки залийте водою на 30 хв. Можна ще використовувати чорнослив, курагу. Горіхи обсмажте на сковороді та подрібніть. Гарбуз та яблука поріжте на кубики або на соломинки. Яйця збийте до пухкої піни, поступово додаючи дрібку солі та цукор. Додайте туди манки й дочекайтесь, поки вона набухне. Сир прокрутіть у м’ясорубці, щоб позбутись грудочок. Додайте його разом з медом до збитих яєць і замісіть еластичне тісто
Форму змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Тоді викладіть шар гарбуза та яблук, посипте родзинками та горіхами. Покрийте запіканку рештою тіста і відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли справа стосується випічки, пише «Профіль», багато господинь зазвичай готують так, щоб вистачило всій сім’ї та на кілька днів. Проте вже на другий-третій день випічка починає черствіти, передають Патріоти України. Щоб цього уникнути, достатньо дода...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...