Корисні солодощі: Рецепт гарбузових цукатів від відомого кулінара Лізи Глінської

Серед безлічі рецептів страв із гарбуза є не лише каші. Кондитер Ліза Глінська вважає, що в гарбузі достатньо солодкого смаку, щоб приготувати з м'якоті цукати. Свій рецепт ведуча кулінарного шоу «МастерШеф» показала в Instagram, зазначають Патріоти України.

Цукати з гарбуза

На 1 кг гарбуза знадобляться:
  • Вода — 500 мл;
  • Цукор — 500 г;
  • Кориця — 0,5 ч. л .;
  • Імбир сушений — 0,5 ч. л .;
  • Кардамон — 3−4 штуки.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками 3 на 3 сантиметри. Скласти майбутні цукати у велику каструлю, додати туди спеції і цукор, залити водою, довести до кипіння. Гарбуз у сиропі варити 20−25 хвилин, поки не стане прозорим. Сироп остудити.
Шматочки гарбуза викласти на решітку, сушити в духовці 4−5 годин на слабкому вогні (80 градусів). Зберігати цукати в герметичній посудині.
Тримати гарбуз у сиропі потрібно, поки не стане прозорим


Це може здивувати! Вчені розкрили нову корисну властивість кави та шоколаду

неділя, 28 грудень 2025, 9:37

Вчені виявили, що корисна сполука, що міститься в каві та шоколаді, пов'язана зі зменшенням старіння клітин. Люди, які мають вищий рівень цього алкалоїду у крові, продемонстрували повільніше старіння на основі молекулярних біомаркерів. Про це йдеться в...

Скільки масла - це забагато? Кардіолог назвав безпечну норму

неділя, 28 грудень 2025, 7:15

Вершкове масло давно має суперечливу репутацію через високий вміст жиру та холестерину. Проте, як зазначають кардіологи, його вплив на артеріальний тиск часто недооцінюють, Патріоти України. За словами доктора Сема Сетареха з Beverly Hills Cardiovascul...