Корисно, незвично та просто: Рецепт гарбузового тирамісу від судді шоу "МастерШеф"

instagram.com/yaroslavskyi_vova"Цей десерт нескладно приготувати, а смак вас приємно здивує. Перш за все давайте підготуємо гарбуз. Я придбав звичайний сорт — Ромашку, але готуйте з будь-якого, який маєте, усі вони різні, мають свій смак і аромат", - радить суддя шоу МастерШеф Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі "Інстаграм", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але раджу скуштувати перед приготуванням — якщо гарбуз не смачний, то краще не використовуйте його, бо вийде також не смачно. Я обираю ще й за кольором — чим він насиченіший, тим смачніше.

Гарбузовий тирамісу

Бісквіт савоярді :

  • Яєчний білок — 105−110 г
  • Цукрова пудра — 80 г
  • Сіль — дрібка
  • Жовток — 50 г (3 шт)
  • Цукрова пудра у тісто — 25 г
  • Борошно 1 гатунку — 75 г
  • Цукрова пудра на посипку — 5 г

Окремо збиваю білок з пудрою та сіллю у м’яку піну, жовток з цукровою пудру — у досить стійку піну. Змішую і через сито додаю борошно. Обережно вимішую лопаткою, не дуже довго.

Викладаю на пергамент просто ложкою круглі невеликі форми — менші, ніж діаметр стакану. Зверху сире тісто посипаю цукровою пудрою — з неї при випіканні утвориться цукрова скоринка. Випікаю приблизно 9 хвилин при 190 ℃.

Тепер робимо крем маскарпоне з тим самим гарбузовим пюре. На п’ять величеньких десертів:

  • 250 г маскарпоне
  • 200 г цукрової пудри
  • 200 г гарбузового пюре
  • 120 г вершків 30%
  • Трішечки кориці (за бажанням)

Кімнатної температури маскарпоне змішую з пудрою, додаю гарбузове пюре і корицю. Окремо збиваю вершки і додаю до суміші.

Шоколадний соус:

  • 50 г кави еспресо
  • 50 г води
  • 75 г чорного шоколаду 70%
  • 20 г амаретто чи коньяку

Змішати воду і готову каву, додати шматочки шоколаду, довести, постійно помішуючи до кипіння, і проварити до загустіння пару хвилин, помішуючи вінчиком. Охолодити і додати лікер.

Збираю дуже просто:

— просочую бісквітне печиво савоярді у шоколадно-кавовому соусі, кладу першим шаром на дно ємності, у якій подаватиму;

— зверху кладу ложку гарбузово-сирної суміші;

— знов просочене печиво;

— завершую шаром гарбузово-сирного крему.

Дайте постояти у холодильнику години 3−4, і можна їсти. Посуд для подачі ви можете обирати будь-який: стакани, креманки, або збирати усе навіть у великій сімейній ємності — по-домашньому.

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...