Корисно, швидко та смачно: Простий рецепт паштету із риби та овочей

Простий, смачний і ніжний домашній паштет з минтая можна подати як закуску або зробити із ним канапки до ранкової кави, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 300 г,
  • яйця курячі – 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • морква – 1/2 шт.,
  • оливкова олія – 3 ст.л.,
  • кріп – за смаком,
  • спеції для риби – 1/2 ч.л.,
  • сіль і перець – за смаком,
  • вода – 100 мл,
  • рослинне масло для смаження – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Зварити яйце в круту, остудити, очистити.
  2. Очистити овочі.
  3. Цибулю нарізати на середні півкільця і викласти в сковороду з рослинним маслом.
  4. Моркву натерти на буряковій тертушці або нарізати на маленькі шматочки. Викласти в сковороду до цибулі, обсмажити до м’якості на помірному вогні. Обов’язково помішувати, щоб овочі не пригоріли.
  5. Філе минтая промити під холодною проточною водою, нарізати на шматки і викласти в сковороду до овочів.
  6. Приправити спеціями для риби, посолити, поперчити, додати 100 мл води, накрити кришкою і тушкувати близько 10-15 хвилин на слабкому вогні. За цей час риба приготується, а рідина випарується.
  7. Викласти рибу з овочами в чашу блендера.
  8. Додати варене яйце. Кріп промити і обсушити від води серветкою, нарізати і відправити в миску. Влити оливкове масло, остудити. Можна додати вершкове масло, тоді риба з овочами повинні бути повністю остиглими.
  9. Подрібнити за допомогою блендера в однорідну масу.
  10. Перекласти рибний паштет в контейнер, накрити кришкою і прибрати в холодильник хоча б на 1 годину. Смачного!

Є секрет! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

субота, 12 квітень 2025, 23:10

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насичено...

А ви це знали? ТОП-5 овочів, які повторно нагрівати не можна

субота, 12 квітень 2025, 17:15

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним. Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок, перед...