Корисно, швидко та смачно: Простий рецепт паштету із риби та овочей

Простий, смачний і ніжний домашній паштет з минтая можна подати як закуску або зробити із ним канапки до ранкової кави, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 300 г,
  • яйця курячі – 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • морква – 1/2 шт.,
  • оливкова олія – 3 ст.л.,
  • кріп – за смаком,
  • спеції для риби – 1/2 ч.л.,
  • сіль і перець – за смаком,
  • вода – 100 мл,
  • рослинне масло для смаження – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Зварити яйце в круту, остудити, очистити.
  2. Очистити овочі.
  3. Цибулю нарізати на середні півкільця і викласти в сковороду з рослинним маслом.
  4. Моркву натерти на буряковій тертушці або нарізати на маленькі шматочки. Викласти в сковороду до цибулі, обсмажити до м’якості на помірному вогні. Обов’язково помішувати, щоб овочі не пригоріли.
  5. Філе минтая промити під холодною проточною водою, нарізати на шматки і викласти в сковороду до овочів.
  6. Приправити спеціями для риби, посолити, поперчити, додати 100 мл води, накрити кришкою і тушкувати близько 10-15 хвилин на слабкому вогні. За цей час риба приготується, а рідина випарується.
  7. Викласти рибу з овочами в чашу блендера.
  8. Додати варене яйце. Кріп промити і обсушити від води серветкою, нарізати і відправити в миску. Влити оливкове масло, остудити. Можна додати вершкове масло, тоді риба з овочами повинні бути повністю остиглими.
  9. Подрібнити за допомогою блендера в однорідну масу.
  10. Перекласти рибний паштет в контейнер, накрити кришкою і прибрати в холодильник хоча б на 1 годину. Смачного!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...