Корисно, смачно та просто: Рецепт морквяного супу із куркумою

Морква – це неймовірний овоч, який завдяки своїм властивостям і універсальності використовується вже століттями. Морква багата бета-каротином, який у печінці перетворюється на вітамін А. Неймовірно ароматний суп з моркви не тільки здатний зігріти у холодну пору, а й має чималі лікувальні властивості, радять Патріоти України.

Незабаром настануть холодні та дощові дні, існують чудові способи зігрітися в такий час. Одним із них є приготувати запашний суп із моркви.

Рецепт супу із моркви та куркуми

Час: 1 година
Порцій: 3 – 4

Інгредієнти:

  • 0,5 л овочевого або курячого бульйону;
  • 8 морквин;
  • 1 цибулина;
  • насіння гарбуза і соняшника;
  • куркума;
  • базилік;
  • чебрець;
  • 5 столових ложок вершкового масла;
  • сіль і перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте та очистіть моркву та цибулю.
  2. Моркву натріть на грубій терці, а цибулю наріжте кубиками.
  3. Викладіть овочі в каструлю, додайте масло, трохи води та тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Після закінчення цього часу всі інгредієнти перемішайте та додайте в готовий розігрітий бульйон.
  5. Заправте суп куркумою, перцем і сіллю.
  6. Ретельно перемішайте суп блендером до тих пір, поки він не матиме консистенцію рідкого пюре.
  7. Страву варто прикрасити насінням та обов’язково подавати гарячою.
Джерело: 24 канал

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...