Корисно, смачно та просто: Рецепт морквяного супу із куркумою

Морква – це неймовірний овоч, який завдяки своїм властивостям і універсальності використовується вже століттями. Морква багата бета-каротином, який у печінці перетворюється на вітамін А. Неймовірно ароматний суп з моркви не тільки здатний зігріти у холодну пору, а й має чималі лікувальні властивості, радять Патріоти України.

Незабаром настануть холодні та дощові дні, існують чудові способи зігрітися в такий час. Одним із них є приготувати запашний суп із моркви.

Рецепт супу із моркви та куркуми

Час: 1 година
Порцій: 3 – 4

Інгредієнти:

  • 0,5 л овочевого або курячого бульйону;
  • 8 морквин;
  • 1 цибулина;
  • насіння гарбуза і соняшника;
  • куркума;
  • базилік;
  • чебрець;
  • 5 столових ложок вершкового масла;
  • сіль і перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте та очистіть моркву та цибулю.
  2. Моркву натріть на грубій терці, а цибулю наріжте кубиками.
  3. Викладіть овочі в каструлю, додайте масло, трохи води та тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Після закінчення цього часу всі інгредієнти перемішайте та додайте в готовий розігрітий бульйон.
  5. Заправте суп куркумою, перцем і сіллю.
  6. Ретельно перемішайте суп блендером до тих пір, поки він не матиме консистенцію рідкого пюре.
  7. Страву варто прикрасити насінням та обов’язково подавати гарячою.
Джерело: 24 канал

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...