Корисний лайфхак: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів, передають Патріоти України.

Температура

Якщо ви почнете варити холодні яйця, то тріщин та проблем із чищенням уникнути не вдасться. Тому ніколи не відправляйте варитися яйця, які нещодавно стояли на полиці холодильника. Для того, щоб “зігрітися”, продукту потрібно як мінімум півгодини.

Голка

Багато хто чув про те, що досвідчені кухарі проколюють яйце з круглого боку. Досить “просунутися” гострим предметом лише на половину сантиметра. Це полегшить процес чищення, захистить від тріщин і скоротить час приготування.

Сіль та вода

Якщо ви хочете, щоб яйця залишалися красивими і легко піддавалися очищенню, не забудьте всипати у воду хоча б маленьку ложку солі.

Також варто пам’ятати про те, що продукт варто відправляти в киплячу воду.

Джерело: ПростоВей

Ви все життя п’єте каву неправильно: один інгредієнт - і жир зникає!

середа, 13 серпень 2025, 7:15

Кава - не просто напій, який допомагає прокинутися. Виявляється, при правильному приготуванні вона здатна запускати процеси спалювання жиру і прискорювати метаболізм, передають Патріоти України. Але все залежить від того, що саме ви в неї додаєте. Досл...

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.