Корисний лайфхак: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів, передають Патріоти України.

Температура

Якщо ви почнете варити холодні яйця, то тріщин та проблем із чищенням уникнути не вдасться. Тому ніколи не відправляйте варитися яйця, які нещодавно стояли на полиці холодильника. Для того, щоб “зігрітися”, продукту потрібно як мінімум півгодини.

Голка

Багато хто чув про те, що досвідчені кухарі проколюють яйце з круглого боку. Досить “просунутися” гострим предметом лише на половину сантиметра. Це полегшить процес чищення, захистить від тріщин і скоротить час приготування.

Сіль та вода

Якщо ви хочете, щоб яйця залишалися красивими і легко піддавалися очищенню, не забудьте всипати у воду хоча б маленьку ложку солі.

Також варто пам’ятати про те, що продукт варто відправляти в киплячу воду.

Джерело: ПростоВей

Смакота! Як приготувати підливу для котлет за 3 хвилини

вівторок, 11 лютий 2025, 0:10

Добре приготовлені котлети зазвичай описуються гурманами як «м’які, ніжні та соковиті», передають Патріоти України. Але чи завжди у господарок страва виходить саме такою? Звичайно ж ні! Втім, навіть сухі котлети можна зробити дуже смачними. Для цього п...

А ви це знали? Чому в ресторані варять овочі у газованій воді

понеділок, 10 лютий 2025, 19:12

Овочі є важливою частиною раціону, тому що в їх складі міститься велика кількість вітамінів та антиоксидантів, передають Патріоти України. Не всі люблять їх вводити до свого раціону з однієї простої причини: не виходить смачно приготувати продукт. При ...