Популярність перлової каші, гороху та квасолі пояснюється дуже просто: всі ці страви відрізняються поживністю та чудовими смаковими якостями. Проте крупу та бобові поєднує один недолік – тривалий час варіння, передають Патріоти України.
Щоб довести ці продукти до готовності, необхідно витратити чимало часу та сил. Але хитрі господарки знають, як прискорити цей процес. Для цього необхідно, щоб страва пережила перепад температур.
Під час варіння перловки, гороху або квасолі потрібно чередувати окріп з крижаною водою.
Відразу після того, як вода в каструлі почала вирувати, в посуд потрібно влити склянку холодної рідини.
Цю процедуру потрібно здійснити після повторного закипання. І так слід зробити ще двічі. У результаті крупа та бобові дійдуть до готовності значно раніше.
Тепер варто ознайомитись з рекомендаціями щодо прискорення варіння для кожної окремої страви.
У випадку гороху можна обійтися і без додавання в каструлю крижаної води.
А ось сода знадобиться. Четверту частину чайної ложки цього сипучого засобу потрібно додати через 20 хвилин після того, як рідина в посуді закипіла.
У цьому випадку з бобовим спрацьовує такий класичний метод, як попереднє замочування.
Ось тільки чекати кілька годин не треба. Цілком вистачить і однієї години.
Якщо не хочеться возитися з багаторазовим додаванням крижаної води, можна обмежитися і таким способом, як використання вершкового масла.
Одну ложку цього розтопленого продукту потрібно додати в блюдо, що готується, відразу після закипання води. Всі крупинки отримають жирну оболонку, за рахунок якої варіння і прискориться.
Коли дуже швидко потрібен фруктовий пиріг, цей рецепт допоможе врятувати ваш час та почастувати гостей. Вам потрібно лише мати в морозилці готове листкове тісто, передають Патріоти України. Тісто розкачайте в пласт завширшки 30 см та завтовшки 5 мм. Ви...
Це тісто можна назвати універсальним. Воно підійде для приготування піци, пиріжків, пирогів з бринзою, грибами, капустою, рибою. Роблять його на основі вершкового масла та сметани, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти...