
Популярність перлової каші, гороху та квасолі пояснюється дуже просто: всі ці страви відрізняються поживністю та чудовими смаковими якостями. Проте крупу та бобові поєднує один недолік – тривалий час варіння, передають Патріоти України.
Щоб довести ці продукти до готовності, необхідно витратити чимало часу та сил. Але хитрі господарки знають, як прискорити цей процес. Для цього необхідно, щоб страва пережила перепад температур.
Під час варіння перловки, гороху або квасолі потрібно чередувати окріп з крижаною водою.
Відразу після того, як вода в каструлі почала вирувати, в посуд потрібно влити склянку холодної рідини.
Цю процедуру потрібно здійснити після повторного закипання. І так слід зробити ще двічі. У результаті крупа та бобові дійдуть до готовності значно раніше.
Тепер варто ознайомитись з рекомендаціями щодо прискорення варіння для кожної окремої страви.
У випадку гороху можна обійтися і без додавання в каструлю крижаної води.
А ось сода знадобиться. Четверту частину чайної ложки цього сипучого засобу потрібно додати через 20 хвилин після того, як рідина в посуді закипіла.
У цьому випадку з бобовим спрацьовує такий класичний метод, як попереднє замочування.
Ось тільки чекати кілька годин не треба. Цілком вистачить і однієї години.
Якщо не хочеться возитися з багаторазовим додаванням крижаної води, можна обмежитися і таким способом, як використання вершкового масла.
Одну ложку цього розтопленого продукту потрібно додати в блюдо, що готується, відразу після закипання води. Всі крупинки отримають жирну оболонку, за рахунок якої варіння і прискориться.
Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...
Банани вважаються одним із найкорисніших фруктів - вони швидко додають енергії, містять калій, магній і вітаміни групи В. Проте є категорії людей, яким цей продукт може зашкодити, передають Патріоти України. 1. Тим, хто має діабет Банани містять велик...