Користь чи шкода? Чи можна їсти сир щодня - фахівці розставили крапки над "і"

Сир - це популярний і смачний продукт, який часто обирають ті, хто стежить за здоров’ям і фігурою. Він багатий на білок, кальцій і вітаміни, а ще легко поєднується з різноманітними стравами. Але чи безпечно їсти його щодня, передають Патріоти України.

Сир чудово смакує як самостійно, так і з овочами, фруктами, горіхами, зеленню, у вигляді паст, закусок або навіть як десерт із медом чи джемом.

Дієтологи кажуть: так, сир можна їсти щодня. Але важливо дотримуватись балансу. Сир не має бути єдиним джерелом білка і кальцію у вашому раціоні. Крім того, людям з непереносимістю лактози або алергією на молочний білок слід бути обережними.

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...