Котлети по-французьки! Найкраща страва на свято - і готувати легко

М’ясо по-французьки всім прекрасно відоме, а ось цей рецепт, мало кому знайомий. Котлети виходять не тільки смачними і соковитими але і красивими. Така страва чудово виглядає на святковому столі, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш свиний, 600 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 150 г;
  • вершки або сметана, 150 – 200 мл;
  • сіль, перець і спеції, часник, зелень.

Процес приготування

Фарш змішуємо з подрібненою цибулею і яйцем, сіллю і всіма спеціями на ваш смак.

Порада: якщо фарш виходить дуже густим, додаємо трохи молока, сметани або вершків.

Залишаємо фарш на 20 хвилин. Помідори і одну цибулину ріжемо кружками.

Формуємо котлети, роблячи їх плоскими.

Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо їх в форму для запікання.

Зверху кладемо колечко цибулі, помідора і посипаємо тертим сиром.

Заливаємо котлети сметаною чи вершками.

Запікаємо страву при 180 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.

При подачі можна посипати свіжою зеленню. Такі котлети будуть смачними з різними домашніми соусами.

Кава захищає серце від аритмії? Вчені поділились новим дослідженням

понеділок, 24 листопад 2025, 6:33

Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...