Котлети по-французьки! Найкраща страва на свято - і готувати легко

М’ясо по-французьки всім прекрасно відоме, а ось цей рецепт, мало кому знайомий. Котлети виходять не тільки смачними і соковитими але і красивими. Така страва чудово виглядає на святковому столі, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш свиний, 600 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 150 г;
  • вершки або сметана, 150 – 200 мл;
  • сіль, перець і спеції, часник, зелень.

Процес приготування

Фарш змішуємо з подрібненою цибулею і яйцем, сіллю і всіма спеціями на ваш смак.

Порада: якщо фарш виходить дуже густим, додаємо трохи молока, сметани або вершків.

Залишаємо фарш на 20 хвилин. Помідори і одну цибулину ріжемо кружками.

Формуємо котлети, роблячи їх плоскими.

Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо їх в форму для запікання.

Зверху кладемо колечко цибулі, помідора і посипаємо тертим сиром.

Заливаємо котлети сметаною чи вершками.

Запікаємо страву при 180 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.

При подачі можна посипати свіжою зеленню. Такі котлети будуть смачними з різними домашніми соусами.

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...