Котлети по-французьки! Найкраща страва на свято - і готувати легко

М’ясо по-французьки всім прекрасно відоме, а ось цей рецепт, мало кому знайомий. Котлети виходять не тільки смачними і соковитими але і красивими. Така страва чудово виглядає на святковому столі, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш свиний, 600 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 150 г;
  • вершки або сметана, 150 – 200 мл;
  • сіль, перець і спеції, часник, зелень.

Процес приготування

Фарш змішуємо з подрібненою цибулею і яйцем, сіллю і всіма спеціями на ваш смак.

Порада: якщо фарш виходить дуже густим, додаємо трохи молока, сметани або вершків.

Залишаємо фарш на 20 хвилин. Помідори і одну цибулину ріжемо кружками.

Формуємо котлети, роблячи їх плоскими.

Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо їх в форму для запікання.

Зверху кладемо колечко цибулі, помідора і посипаємо тертим сиром.

Заливаємо котлети сметаною чи вершками.

Запікаємо страву при 180 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.

При подачі можна посипати свіжою зеленню. Такі котлети будуть смачними з різними домашніми соусами.

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...