Котлети по-французьки! Найкраща страва на свято - і готувати легко

М’ясо по-французьки всім прекрасно відоме, а ось цей рецепт, мало кому знайомий. Котлети виходять не тільки смачними і соковитими але і красивими. Така страва чудово виглядає на святковому столі, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш свиний, 600 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 150 г;
  • вершки або сметана, 150 – 200 мл;
  • сіль, перець і спеції, часник, зелень.

Процес приготування

Фарш змішуємо з подрібненою цибулею і яйцем, сіллю і всіма спеціями на ваш смак.

Порада: якщо фарш виходить дуже густим, додаємо трохи молока, сметани або вершків.

Залишаємо фарш на 20 хвилин. Помідори і одну цибулину ріжемо кружками.

Формуємо котлети, роблячи їх плоскими.

Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо їх в форму для запікання.

Зверху кладемо колечко цибулі, помідора і посипаємо тертим сиром.

Заливаємо котлети сметаною чи вершками.

Запікаємо страву при 180 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.

При подачі можна посипати свіжою зеленню. Такі котлети будуть смачними з різними домашніми соусами.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...