Котлети "Пташине молоко" - це нереально смачно!

Сьогодні пропонуємо до уваги нову страву - котлети "Пташине молоко" в оригінальному клярі, зазначають Патріоти України.

Вони виходять неймовірно ніжними, дуже соковитими, з цікавою начинкою. Вся ніжність у котлети – саме в клярі: він не дає витекти начинці. А ще вони красиві, ароматні, довго залишаються соковитими. Сирної начинки дуже багато, вона тане в роті. Спробуйте обов’язково і поділіться своїми враженнями.

Склад продуктів

  • два філе курячої грудки;
  • чотири столові ложки панірувальних сухарів;
  • три столові ложки молока;
  • одне свіже куряче яйце;
  • одна велика головка ріпчастої цибулі;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • часник – до смаку.

Для кляра

  • два свіжих курячих яйця;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • чотири столові ложки пшеничного борошна;
  • три столові ложки майонезу.

Для начинки

  • зелень – за смаком;
  • 100 грам м’якого вершкового масла;
  • 100 грам твердого сиру;
  • три зварених круто яйця.

Котлети «Пташине молоко»: покроковий процес приготування

У миску насипаємо панірувальні сухарі, заливаємо їх молоком. Розмішуємо і чекаємо, поки молоко повністю вбереться.

Філе курячої грудки промиваємо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо: або пропускаємо через м’ясорубку, або перемелює в блендері.

Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, подрібнюємо разом з м’ясом. Також подрібнюємо і кілька зубчиків часнику.

У м’ясний фарш додаємо одне куряче яйце, сухарі або хліб, замочені в молоці.

Солимо і перчимо все за смаком, ретельно розмішуємо руками до однорідності.

Робимо начинку. Зварені круто яйця і шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.

Додаємо шматочки м’якого масла, трохи солі і чорний мелений перець за смаком, розмішуємо.

Дрібно посічену зелень: кріп і петрушку – подрібнюємо ножем і додаємо в начинку, розмішуємо.

Підготуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо два свіжих курячих яйця, майонез (можна домашній), збиваємо все виделкою до однорідності.

Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем, висипаємо в яєчну суміш. Солимо трохи і розмішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим, як на оладки.

Формуємо котлети наступним чином: беремо столовою ложкою невелику кількість фаршу, скачуємо в кульку (руки змочіть у холодній воді).

Потім робимо з кульки коржик, в середину кладемо начинку з яєць і сиру. Защипуємо краї, щоб начинка була усередині.

Мокрими руками робимо трикутник: і так чинимо з усім фаршем.

Сковороду ставимо на вогонь нижче середнього, наливаємо рослинну олію.

Занурюємо котлети в кляр, викладаємо в сковороду. Обсмажуємо з кожної з трьох сторін, приблизно по дві хвилини. Смачного!

Котлети «Пташине молоко», з розтопленим вершковим маслом і зеленню – це те, що зможе порадувати вашу сім’ю.

Як пити апельсиновий сік і не набирати вагу - рекомендації експертів

неділя, 17 серпень 2025, 10:15

Апельсиновий сік - джерело вітаміну С, корисний для імунітету та серця. Проте чи впливає час вживання соку на набір ваги? Дослідники з Кельнського університету провели експеримент, який показав, передають Патріоти України. Вчені радять вживати 100% нат...

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...