Сьогодні пропонуємо до уваги нову страву - котлети "Пташине молоко" в оригінальному клярі, зазначають Патріоти України.
Вони виходять неймовірно ніжними, дуже соковитими, з цікавою начинкою. Вся ніжність у котлети – саме в клярі: він не дає витекти начинці. А ще вони красиві, ароматні, довго залишаються соковитими. Сирної начинки дуже багато, вона тане в роті. Спробуйте обов’язково і поділіться своїми враженнями.
Склад продуктів
Для кляра
Для начинки
У миску насипаємо панірувальні сухарі, заливаємо їх молоком. Розмішуємо і чекаємо, поки молоко повністю вбереться.
Філе курячої грудки промиваємо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо: або пропускаємо через м’ясорубку, або перемелює в блендері.
Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, подрібнюємо разом з м’ясом. Також подрібнюємо і кілька зубчиків часнику.
У м’ясний фарш додаємо одне куряче яйце, сухарі або хліб, замочені в молоці.
Солимо і перчимо все за смаком, ретельно розмішуємо руками до однорідності.
Робимо начинку. Зварені круто яйця і шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.
Додаємо шматочки м’якого масла, трохи солі і чорний мелений перець за смаком, розмішуємо.
Дрібно посічену зелень: кріп і петрушку – подрібнюємо ножем і додаємо в начинку, розмішуємо.
Підготуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо два свіжих курячих яйця, майонез (можна домашній), збиваємо все виделкою до однорідності.
Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем, висипаємо в яєчну суміш. Солимо трохи і розмішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим, як на оладки.
Формуємо котлети наступним чином: беремо столовою ложкою невелику кількість фаршу, скачуємо в кульку (руки змочіть у холодній воді).
Потім робимо з кульки коржик, в середину кладемо начинку з яєць і сиру. Защипуємо краї, щоб начинка була усередині.
Мокрими руками робимо трикутник: і так чинимо з усім фаршем.
Сковороду ставимо на вогонь нижче середнього, наливаємо рослинну олію.
Занурюємо котлети в кляр, викладаємо в сковороду. Обсмажуємо з кожної з трьох сторін, приблизно по дві хвилини. Смачного!
Котлети «Пташине молоко», з розтопленим вершковим маслом і зеленню – це те, що зможе порадувати вашу сім’ю.
Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...