Сьогодні пропонуємо до уваги нову страву - котлети "Пташине молоко" в оригінальному клярі, зазначають Патріоти України.
Вони виходять неймовірно ніжними, дуже соковитими, з цікавою начинкою. Вся ніжність у котлети – саме в клярі: він не дає витекти начинці. А ще вони красиві, ароматні, довго залишаються соковитими. Сирної начинки дуже багато, вона тане в роті. Спробуйте обов’язково і поділіться своїми враженнями.
Склад продуктів
Для кляра
Для начинки
У миску насипаємо панірувальні сухарі, заливаємо їх молоком. Розмішуємо і чекаємо, поки молоко повністю вбереться.
Філе курячої грудки промиваємо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо: або пропускаємо через м’ясорубку, або перемелює в блендері.
Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, подрібнюємо разом з м’ясом. Також подрібнюємо і кілька зубчиків часнику.
У м’ясний фарш додаємо одне куряче яйце, сухарі або хліб, замочені в молоці.
Солимо і перчимо все за смаком, ретельно розмішуємо руками до однорідності.
Робимо начинку. Зварені круто яйця і шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.
Додаємо шматочки м’якого масла, трохи солі і чорний мелений перець за смаком, розмішуємо.
Дрібно посічену зелень: кріп і петрушку – подрібнюємо ножем і додаємо в начинку, розмішуємо.
Підготуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо два свіжих курячих яйця, майонез (можна домашній), збиваємо все виделкою до однорідності.
Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем, висипаємо в яєчну суміш. Солимо трохи і розмішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим, як на оладки.
Формуємо котлети наступним чином: беремо столовою ложкою невелику кількість фаршу, скачуємо в кульку (руки змочіть у холодній воді).
Потім робимо з кульки коржик, в середину кладемо начинку з яєць і сиру. Защипуємо краї, щоб начинка була усередині.
Мокрими руками робимо трикутник: і так чинимо з усім фаршем.
Сковороду ставимо на вогонь нижче середнього, наливаємо рослинну олію.
Занурюємо котлети в кляр, викладаємо в сковороду. Обсмажуємо з кожної з трьох сторін, приблизно по дві хвилини. Смачного!
Котлети «Пташине молоко», з розтопленим вершковим маслом і зеленню – це те, що зможе порадувати вашу сім’ю.
Досвідчені господині знають, що зварити буряк можна швидко, при цьому уникнути неприємного запаху та зберегти насичений колір та смак овоча. Для цього потрібно скористатися декількома хитрощами, передають Патріоти України. Перевірені роками та досвідом...
Попри їхню користь та доступність, коли мова йде про вибір яєць, багато хто ставить собі питання, чи є різниця між коричневими та білими яйцями.Видання MarthaStewart розповіло, чи справді один тип яєць корисніший за інший та як їхній колір може вплинут...