Котлети "Пташине молоко" - це нереально смачно!

Сьогодні пропонуємо до уваги нову страву - котлети "Пташине молоко" в оригінальному клярі, зазначають Патріоти України.

Вони виходять неймовірно ніжними, дуже соковитими, з цікавою начинкою. Вся ніжність у котлети – саме в клярі: він не дає витекти начинці. А ще вони красиві, ароматні, довго залишаються соковитими. Сирної начинки дуже багато, вона тане в роті. Спробуйте обов’язково і поділіться своїми враженнями.

Склад продуктів

  • два філе курячої грудки;
  • чотири столові ложки панірувальних сухарів;
  • три столові ложки молока;
  • одне свіже куряче яйце;
  • одна велика головка ріпчастої цибулі;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • часник – до смаку.

Для кляра

  • два свіжих курячих яйця;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • чотири столові ложки пшеничного борошна;
  • три столові ложки майонезу.

Для начинки

  • зелень – за смаком;
  • 100 грам м’якого вершкового масла;
  • 100 грам твердого сиру;
  • три зварених круто яйця.

Котлети «Пташине молоко»: покроковий процес приготування

У миску насипаємо панірувальні сухарі, заливаємо їх молоком. Розмішуємо і чекаємо, поки молоко повністю вбереться.

Філе курячої грудки промиваємо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо: або пропускаємо через м’ясорубку, або перемелює в блендері.

Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, подрібнюємо разом з м’ясом. Також подрібнюємо і кілька зубчиків часнику.

У м’ясний фарш додаємо одне куряче яйце, сухарі або хліб, замочені в молоці.

Солимо і перчимо все за смаком, ретельно розмішуємо руками до однорідності.

Робимо начинку. Зварені круто яйця і шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.

Додаємо шматочки м’якого масла, трохи солі і чорний мелений перець за смаком, розмішуємо.

Дрібно посічену зелень: кріп і петрушку – подрібнюємо ножем і додаємо в начинку, розмішуємо.

Підготуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо два свіжих курячих яйця, майонез (можна домашній), збиваємо все виделкою до однорідності.

Пшеничне борошно з’єднуємо з розпушувачем, висипаємо в яєчну суміш. Солимо трохи і розмішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим, як на оладки.

Формуємо котлети наступним чином: беремо столовою ложкою невелику кількість фаршу, скачуємо в кульку (руки змочіть у холодній воді).

Потім робимо з кульки коржик, в середину кладемо начинку з яєць і сиру. Защипуємо краї, щоб начинка була усередині.

Мокрими руками робимо трикутник: і так чинимо з усім фаршем.

Сковороду ставимо на вогонь нижче середнього, наливаємо рослинну олію.

Занурюємо котлети в кляр, викладаємо в сковороду. Обсмажуємо з кожної з трьох сторін, приблизно по дві хвилини. Смачного!

Котлети «Пташине молоко», з розтопленим вершковим маслом і зеленню – це те, що зможе порадувати вашу сім’ю.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...