У світі існують страви, які виготовляють зі смертельно отруйних та небезпечних продуктів. Утім кулінарних естетів таке не хвилює, бо спробувати певні делікатеси можна лише за кордоном, передають Патріоти України.
Сир касу марцу прославився тим, що всередині знаходяться живі личинки сирної мухи. Попри неприємну назву цей смаколик в Сардинії вважають делікатесом. Його виготовляють зі схожого на пармезан сорту сиру, з додаванням в нього личинки.
Живі істоти прискорюють процес розкладання. Завдяки цьому сир стає дуже м'яким, а всередині навіть рідким. Смак, схожий на горгонзолу, надають продукти травлення личинок.
Але скуштувати його ще та задача. Личинки можуть стрибати на відстань до 15 см, тому треба слідкувати за тим, щоб вони не вирушили до нового життя. В ЄС такий сир не скуштуєш, бо він не затверджений для експорту.
Він є найнебезпечнішим сиром у світі, бо від нього можна отримати серйозну шкоду здоров'ю. Якщо личинки мертві, то сир пропав. Скуштувавши шматок несвіжого сиру, можна викликати розлад шлунка, блювоту чи діарею.
В деяких країнах цю рибу вважають вишуканим делікатесом. Перед тим, як дозволити її готувати та видавати людям — кулінарам потрібно пройти серйозну підготовку протягом декількох років. Її скоштувати можна в Японії, де рибу-фугу подають в сирому вигляді або додають у супи.
Цей вид містить вкрай небезпечну речовину тетродотоксин, яка отруйніша за ціанід. Вона надзвичайно швидко всмоктується нашим організмом і спричиняє летальний кінець.
Щоб риба стала безпечною кухарі видаляють отруйні частини риби - мозок, шкіру, очі, яєчники, печінку та кишківник. До того ж вони мають строгі часові рамки щодо приготування.
Якщо куштувати квасолю сирою, то вона містить жир (фітогемаглютинін), який не перетравлює наш організм. Неправильно приготовлені бобові можуть викликати сильні болі в шлунку та блювоту. Але багато білка, клітковини, вітамінів і мінералів будуть корисні. Щоб уникнути неприємних відчуттів, треба лише замочувати квасолю не менше 12 годин. В бобових тоді усунеться фермент трипсин, який також заважає травленню.
Ця відома спеція росте в Індонезії. Мускатний горіх обожнюють додавати у випічку: для печива, пудингу тощо. Крім цього, він влучно підходить до м'яса, соусів, овочів і деяких напоїв.
Однак великі дози мускатного горіха здатні викликати галюцинації та навіть психічні розлади. Навіть нудоту, біль, ядуху і судоми.
Стеблі цієї культури використовують для десертів та напоїв. Але зелене листя ревеню містить отруйну речовину — щавлеву кислоту. У великих дозах вона заважає всмоктуванню мінералів і може сприяти розвитку каменів у нирках. Як результат людину буде нудити. Смерть від листя може настати лише від дуже великої кількості.
Висока популярність трав’яного чаю цілком виправдана. Трави не тільки не містять кофеїну (на відміну від класичного чаю), але й мають ряд корисних для організму властивостей, передають Патріоти України. Щоб налаштувати роботу різних систем органів, вис...
Дуже красивий і не менш смачний торт, буде справжньою прикрасою на святковому столі, передають Патріоти України. 1. Для коржу: до яєць додаємо цукор і збиваємо до білої пишної піни, далі додаємо масло, барвник і знову збиваємо, потім змішуємо сухі інгр...