Краще не куштувати: ТОП-5 продуктів від яких можна померти

У світі існують страви, які виготовляють зі смертельно отруйних та небезпечних продуктів. Утім кулінарних естетів таке не хвилює, бо спробувати певні делікатеси можна лише за кордоном, передають Патріоти України.

Сир з личинками

Сир касу марцу прославився тим, що всередині знаходяться живі личинки сирної мухи. Попри неприємну назву цей смаколик в Сардинії вважають делікатесом. Його виготовляють зі схожого на пармезан сорту сиру, з додаванням в нього личинки.

Живі істоти прискорюють процес розкладання. Завдяки цьому сир стає дуже м'яким, а всередині навіть рідким. Смак, схожий на горгонзолу, надають продукти травлення личинок.

Але скуштувати його ще та задача. Личинки можуть стрибати на відстань до 15 см, тому треба слідкувати за тим, щоб вони не вирушили до нового життя. В ЄС такий сир не скуштуєш, бо він не затверджений для експорту.

Він є найнебезпечнішим сиром у світі, бо від нього можна отримати серйозну шкоду здоров'ю. Якщо личинки мертві, то сир пропав. Скуштувавши шматок несвіжого сиру, можна викликати розлад шлунка, блювоту чи діарею.

Риба фугу

В деяких країнах цю рибу вважають вишуканим делікатесом. Перед тим, як дозволити її готувати та видавати людям — кулінарам потрібно пройти серйозну підготовку протягом декількох років. Її скоштувати можна в Японії, де рибу-фугу подають в сирому вигляді або додають у супи.

Цей вид містить вкрай небезпечну речовину тетродотоксин, яка отруйніша за ціанід. Вона надзвичайно швидко всмоктується нашим організмом і спричиняє летальний кінець.

Щоб риба стала безпечною кухарі видаляють отруйні частини риби - мозок, шкіру, очі, яєчники, печінку та кишківник. До того ж вони мають строгі часові рамки щодо приготування.

Червона квасоля і соя

Якщо куштувати квасолю сирою, то вона містить жир (фітогемаглютинін), який не перетравлює наш організм. Неправильно приготовлені бобові можуть викликати сильні болі в шлунку та блювоту. Але багато білка, клітковини, вітамінів і мінералів будуть корисні. Щоб уникнути неприємних відчуттів, треба лише замочувати квасолю не менше 12 годин. В бобових тоді усунеться фермент трипсин, який також заважає травленню.

Мускатний горіх

Ця відома спеція росте в Індонезії. Мускатний горіх обожнюють додавати у випічку: для печива, пудингу тощо. Крім цього, він влучно підходить до м'яса, соусів, овочів і деяких напоїв.

Однак великі дози мускатного горіха здатні викликати галюцинації та навіть психічні розлади. Навіть нудоту, біль, ядуху і судоми.

Ревінь

Стеблі цієї культури використовують для десертів та напоїв. Але зелене листя ревеню містить отруйну речовину — щавлеву кислоту. У великих дозах вона заважає всмоктуванню мінералів і може сприяти розвитку каменів у нирках. Як результат людину буде нудити. Смерть від листя може настати лише від дуже великої кількості.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...