Краще, ніж традиційні голубці: Рецепт капустяного торта з м’ясом

По-перше — це нереально смачно. А по-друге — не потрібно дві години стояти біля плити. А це, погодьтеся — дуже приємно, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • 1 кг капусти
  • 800 г м’ясного фаршу
  • 500 г відвареної картоплі
  • 3 цибулини
  • 5 яєць
  • 200 г сметани
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець

Приготування

У першу чергу подбайте про капусту. Її листя потрібно підготувати як й для голубців. Важливо, щоб вони були не переварені. Можна використовувати старий метод — каструлю з окропом. А ті, у кого є мікрохвильовка — витратять на цей процес 5 хвилин.

Другий крок. Обсмажити цибулю з м’ясним фаршем. Окремо натерти на тертці відварну картоплю. Готовий фарш і картоплю перемішати й довести їх до смаку сіллю та спеціями. В окремому посуді збити яйця зі сметаною.

Викладіть капустяне листя у форму для запікання так, щоб вони повністю закрили дно. Зверху викладіть половину начинки й полийте її сметанно-яєчною сумішшю. Зробіть другий шар у тій же послідовності й зверху знов накрийте капустяним листям. Випікати у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Перед подачею запіканку можна посипати тертим сиром та свіжою зеленню. Смачного!

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...