Краще, ніж традиційні голубці: Рецепт капустяного торта з м’ясом

По-перше — це нереально смачно. А по-друге — не потрібно дві години стояти біля плити. А це, погодьтеся — дуже приємно, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • 1 кг капусти
  • 800 г м’ясного фаршу
  • 500 г відвареної картоплі
  • 3 цибулини
  • 5 яєць
  • 200 г сметани
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець

Приготування

У першу чергу подбайте про капусту. Її листя потрібно підготувати як й для голубців. Важливо, щоб вони були не переварені. Можна використовувати старий метод — каструлю з окропом. А ті, у кого є мікрохвильовка — витратять на цей процес 5 хвилин.

Другий крок. Обсмажити цибулю з м’ясним фаршем. Окремо натерти на тертці відварну картоплю. Готовий фарш і картоплю перемішати й довести їх до смаку сіллю та спеціями. В окремому посуді збити яйця зі сметаною.

Викладіть капустяне листя у форму для запікання так, щоб вони повністю закрили дно. Зверху викладіть половину начинки й полийте її сметанно-яєчною сумішшю. Зробіть другий шар у тій же послідовності й зверху знов накрийте капустяним листям. Випікати у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Перед подачею запіканку можна посипати тертим сиром та свіжою зеленню. Смачного!

Господиням на замітку! М’ясо вийде ніжним, якщо обваляти його в цій суміші

субота, 7 червень 2025, 7:13

Під час обсмажування соковитий шматок м’яса може миттєво перетворитися на тверду та суху страву. У кожного кулінара є своя хитрість для запобігання цьому неприємному результату, передають Патріоти України. Одні гурмани стежать за часом приготування стр...

Все просто! Як швидко відмити руки від соку вареного буряку

субота, 7 червень 2025, 6:12

З буряка можна приготувати чимало смачних страв. Насамперед згадуються борщ, вінегрет та оселедець під шубою, передають Патріоти України. Однак створення цих страв часто супроводжується неприємним процесом. Йдеться про забруднення рук буряковим соком, ...