Краще відмовтеся від них! Ці кілька звичних продуктів лише забирають вашу енергію

Деякі продукти бадьорять і надають сил, але є їжа, яка позбавляє вас енергії буквально на очах. Загалом, якщо вам треба підбадьоритися або хоча б зберегти ті сили, які поки ще залишилися, не їжте їх, передають Патріоти України.

Банани

Банани здаються відмінним перекусом, але лише не для тих, кому треба йти тренуватися. У бананах багато магнію, який сприяє розслабленню м'язів. Перекусити ними у момент відпочинку або після тренування — відмінний варіант, але якщо вам потрібна енергія, то це не найкращий вибір.

Білий хліб

Білий хліб, білий рис та інші продукти з високим глікемічним індексом містять мало клітковини. Вони швидко перетравлюються, майже не даючи вам ніякої енергії. Якщо ви відчуваєте занепад сил, то краще "підзарядитися" цільними злаками.

Свинина

Свинина та інше червоне м'ясо з високим вмістом жиру швидше дають відчуття сонливості, ніж наповнюють енергією. Такі продукти не дуже легко перетравлювати — наш організм витрачає на їх розщеплення досить багато енергії. Про отримання додаткової енергії тут і зараз краще й не думати.

Вишня

Не очікували зустріти вишню у цьому списку? Знайте, що вишня і вишневий сік працюють як натуральне снодійне, оскільки ці продукти містять багато мелатоніну.Існує висока ймовірність того, що після перекусу вишнею вам захочеться спати, а не робити щось у спортзалі або на роботі.

Солодощі

Торти, цукерки та інші десерти, у яких міститься багато цукру, спровокують підвищення рівня інсуліну у крові. Інсуліну стає більше, і це призводить до того, що у головному мозку посилюється вироблення триптофану. Ця амінокислота відповідальна за відчуття сонливості після калорійного обіду (або будь-якого іншого прийому їжі).

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...