Кращий рецепт до свят! Курка по-іспанськи в часниковому соусі

Ця соковита і ароматна курочка скрасить домашній вечеря і святкове застілля. Рецепт я привезла з Іспанії, але адаптувати його не довелося, тому що інгредієнти прості і доступні. Страву можна назвати дешевою, але і смак виходить преміум, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • курка в будь-якій форматі на 8 порцій (стегенця, грудка або стегенця)
  • 750 мл червоного сухого вина
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 середні цибулини
  • сливове варення
  • олія оливкова або соняшникова
  • чорний перець
  • сіль
  • мука

Покроковий процес приготування:

Курку солимо, перчимо, паніруємо в борошні.

Нарізаємо цибулю і часник на пластинки. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.

Пасеруємо цибулю в розпеченій сковороді до рум’яності. Перекладаємо в каструлю.

Курячі порції обсмажуємо в олії і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо чорнослив і часник. Розмішуємо і ставимо на маленький вогонь.

Додати вино. Млоїти 20 хвилин у відкритому посуді, періодично помішуючи лопаткою.

Через 15 хвилин приправити сливовим варенням. Перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.

Порада! Курочка виходить дуже пікантною і насиченою за смаком. Тому гарнір повинен бути максимально простим – рис, гречка, картопля або парові овочі.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...