
Ця соковита і ароматна курочка скрасить домашній вечеря і святкове застілля. Рецепт я привезла з Іспанії, але адаптувати його не довелося, тому що інгредієнти прості і доступні. Страву можна назвати дешевою, але і смак виходить преміум, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти
Курку солимо, перчимо, паніруємо в борошні.
Нарізаємо цибулю і часник на пластинки. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.
Пасеруємо цибулю в розпеченій сковороді до рум’яності. Перекладаємо в каструлю.
Курячі порції обсмажуємо в олії і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо чорнослив і часник. Розмішуємо і ставимо на маленький вогонь.
Додати вино. Млоїти 20 хвилин у відкритому посуді, періодично помішуючи лопаткою.
Через 15 хвилин приправити сливовим варенням. Перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.
Порада! Курочка виходить дуже пікантною і насиченою за смаком. Тому гарнір повинен бути максимально простим – рис, гречка, картопля або парові овочі.
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...
Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...