Кращий рецепт до свят! Курка по-іспанськи в часниковому соусі

Ця соковита і ароматна курочка скрасить домашній вечеря і святкове застілля. Рецепт я привезла з Іспанії, але адаптувати його не довелося, тому що інгредієнти прості і доступні. Страву можна назвати дешевою, але і смак виходить преміум, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • курка в будь-якій форматі на 8 порцій (стегенця, грудка або стегенця)
  • 750 мл червоного сухого вина
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 середні цибулини
  • сливове варення
  • олія оливкова або соняшникова
  • чорний перець
  • сіль
  • мука

Покроковий процес приготування:

Курку солимо, перчимо, паніруємо в борошні.

Нарізаємо цибулю і часник на пластинки. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.

Пасеруємо цибулю в розпеченій сковороді до рум’яності. Перекладаємо в каструлю.

Курячі порції обсмажуємо в олії і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо чорнослив і часник. Розмішуємо і ставимо на маленький вогонь.

Додати вино. Млоїти 20 хвилин у відкритому посуді, періодично помішуючи лопаткою.

Через 15 хвилин приправити сливовим варенням. Перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.

Порада! Курочка виходить дуже пікантною і насиченою за смаком. Тому гарнір повинен бути максимально простим – рис, гречка, картопля або парові овочі.

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...