Кращий рецепт до свят! Курка по-іспанськи в часниковому соусі

Ця соковита і ароматна курочка скрасить домашній вечеря і святкове застілля. Рецепт я привезла з Іспанії, але адаптувати його не довелося, тому що інгредієнти прості і доступні. Страву можна назвати дешевою, але і смак виходить преміум, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • курка в будь-якій форматі на 8 порцій (стегенця, грудка або стегенця)
  • 750 мл червоного сухого вина
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 середні цибулини
  • сливове варення
  • олія оливкова або соняшникова
  • чорний перець
  • сіль
  • мука

Покроковий процес приготування:

Курку солимо, перчимо, паніруємо в борошні.

Нарізаємо цибулю і часник на пластинки. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.

Пасеруємо цибулю в розпеченій сковороді до рум’яності. Перекладаємо в каструлю.

Курячі порції обсмажуємо в олії і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо чорнослив і часник. Розмішуємо і ставимо на маленький вогонь.

Додати вино. Млоїти 20 хвилин у відкритому посуді, періодично помішуючи лопаткою.

Через 15 хвилин приправити сливовим варенням. Перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.

Порада! Курочка виходить дуже пікантною і насиченою за смаком. Тому гарнір повинен бути максимально простим – рис, гречка, картопля або парові овочі.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...