
Гречана каша – це, безперечно, одна з найкорисніших каш. Її можна подати і просто з маслом, а можна приготувати і з додаванням м’яса. Але можна приготувати смачну гречку з грибами, в духовці, передають Патріоти України.
Подробиці
Для приготування цієї страви можна використовувати глиняні горщики, а можна обійтися, як у нашому випадку, однією великою формою.
Гречка з грибами виходить у духовці просто дивовижною, при цьому готується дуже швидко і без особливих складнощів.
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки;
- 350 г печериць;
- 2 склянки окропу;
- 1-2 моркви;
- цибулина;
- олія без запаху;
- 2 зубчики часнику;
- перець, спеції, сіль.
Як приготувати:
- Гречку перебираємо і гарненько промиваємо. Потім заливаємо окропом, підсолюємо і відставляємо вбік.
- Чистимо овочі та ріжемо: моркву довгастим брусочком, а цибулю дрібним кубиком.
- Печериці добре промиваємо, серветками обсушуємо і ріжемо навпіл. Це за умови, що гриби середнього розміру, якщо ж печериці дуже великі, то ділимо їх на четвертинки.
- Підготовлені овочі кидаємо на сковорідку і робимо легке обсмажування на соняшниковій олії.
- Потім додаємо до обм’яклих овочів гриби і смажимо ще хвилин десять. Якщо потрібно, то олію можна й підлити.
- Потім приправляємо сіллю, перцем і спеціями, додаємо подрібнені зубчики часнику. Гарненько перемішуємо і через хвилину вимикаємо.
- Беремо жароміцну форму, злегка змащуємо її всередині олією і викладаємо гречку разом із залишками води. Підсолювати її вже не треба, достатньо тієї кількості солі, що додавалася в окріп.
- Поверх гречки розподіляємо рівномірним шаром печериці з овочами. Залишки олії, в якій смажилися гриби з овочами, теж відправляємо у форму.
- Прикриваємо форму фольгою і ставимо гречку з грибами в духовку на 180 градусів. Через 20 хвилин фольгу знімаємо і тримаємо форму в духовці ще стільки ж.
Велика кількість кухонної солі у раціоні негативно впливає на організм. Щоб покращити стан здоров’я, багато людей знижують вживання білого “порошку", передають Патріоти України. Проте звичка їсти надто солону їжу дається взнаки: недосолена їжа може зда...
Фарш годиться не тільки для приготування котлет, тефтель та інших страв. Найпростіший спосіб приготування фаршу – це просто обсмажити м’ясну суміш ді подати разом із макаронами або кашею, передають Патріоти України. Але під час приготування такої страв...