Кращий рецепт: Як смачно приготувати гречку з грибами

Гречана каша – це, безперечно, одна з найкорисніших каш. Її можна подати і просто з маслом, а можна приготувати і з додаванням м’яса. Але можна приготувати смачну гречку з грибами, в духовці, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування цієї страви можна використовувати глиняні горщики, а можна обійтися, як у нашому випадку, однією великою формою.

Гречка з грибами виходить у духовці просто дивовижною, при цьому готується дуже швидко і без особливих складнощів.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречки;
  • 350 г печериць;
  • 2 склянки окропу;
  • 1-2 моркви;
  • цибулина;
  • олія без запаху;
  • 2 зубчики часнику;
  • перець, спеції, сіль.

Як приготувати:

  1. Гречку перебираємо і гарненько промиваємо. Потім заливаємо окропом, підсолюємо і відставляємо вбік.
  2. Чистимо овочі та ріжемо: моркву довгастим брусочком, а цибулю дрібним кубиком.
  3. Печериці добре промиваємо, серветками обсушуємо і ріжемо навпіл. Це за умови, що гриби середнього розміру, якщо ж печериці дуже великі, то ділимо їх на четвертинки.
  4. Підготовлені овочі кидаємо на сковорідку і робимо легке обсмажування на соняшниковій олії.
  5. Потім додаємо до обм’яклих овочів гриби і смажимо ще хвилин десять. Якщо потрібно, то олію можна й підлити.
  6. Потім приправляємо сіллю, перцем і спеціями, додаємо подрібнені зубчики часнику. Гарненько перемішуємо і через хвилину вимикаємо.
  7. Беремо жароміцну форму, злегка змащуємо її всередині олією і викладаємо гречку разом із залишками води. Підсолювати її вже не треба, достатньо тієї кількості солі, що додавалася в окріп.
  8. Поверх гречки розподіляємо рівномірним шаром печериці з овочами. Залишки олії, в якій смажилися гриби з овочами, теж відправляємо у форму.
  9. Прикриваємо форму фольгою і ставимо гречку з грибами в духовку на 180 градусів. Через 20 хвилин фольгу знімаємо і тримаємо форму в духовці ще стільки ж.
Джерело: ПростоВей

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...

Не робіть помилок! Чому сир швидко псується навіть у холодильнику

п’ятниця, 12 грудень 2025, 6:42

Сир часто псується швидше, ніж очікується, навіть у холодильнику. Найпоширеніша причина - неправильне зберігання та недотримання умов, потрібних для різних видів цього продукту, передають Патріоти України. Вологість, повітряний потік і температура впл...