
Гречана каша – це, безперечно, одна з найкорисніших каш. Її можна подати і просто з маслом, а можна приготувати і з додаванням м’яса. Але можна приготувати смачну гречку з грибами, в духовці, передають Патріоти України.
Подробиці
Для приготування цієї страви можна використовувати глиняні горщики, а можна обійтися, як у нашому випадку, однією великою формою.
Гречка з грибами виходить у духовці просто дивовижною, при цьому готується дуже швидко і без особливих складнощів.
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки;
- 350 г печериць;
- 2 склянки окропу;
- 1-2 моркви;
- цибулина;
- олія без запаху;
- 2 зубчики часнику;
- перець, спеції, сіль.
Як приготувати:
- Гречку перебираємо і гарненько промиваємо. Потім заливаємо окропом, підсолюємо і відставляємо вбік.
- Чистимо овочі та ріжемо: моркву довгастим брусочком, а цибулю дрібним кубиком.
- Печериці добре промиваємо, серветками обсушуємо і ріжемо навпіл. Це за умови, що гриби середнього розміру, якщо ж печериці дуже великі, то ділимо їх на четвертинки.
- Підготовлені овочі кидаємо на сковорідку і робимо легке обсмажування на соняшниковій олії.
- Потім додаємо до обм’яклих овочів гриби і смажимо ще хвилин десять. Якщо потрібно, то олію можна й підлити.
- Потім приправляємо сіллю, перцем і спеціями, додаємо подрібнені зубчики часнику. Гарненько перемішуємо і через хвилину вимикаємо.
- Беремо жароміцну форму, злегка змащуємо її всередині олією і викладаємо гречку разом із залишками води. Підсолювати її вже не треба, достатньо тієї кількості солі, що додавалася в окріп.
- Поверх гречки розподіляємо рівномірним шаром печериці з овочами. Залишки олії, в якій смажилися гриби з овочами, теж відправляємо у форму.
- Прикриваємо форму фольгою і ставимо гречку з грибами в духовку на 180 градусів. Через 20 хвилин фольгу знімаємо і тримаємо форму в духовці ще стільки ж.
Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...
Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...