Крекер — тонке хрумке печиво з шаруватою структурою. За легендою, воно з'явилося близько трьохсот років тому внаслідок пекарської помилки. Пекар перетримав галети в печі й спочатку дуже засмутився. Але скуштував і був вражений: вони виявилися неймовірно хрусткими. Крекер став дуже популярним. Його люблять і дорослі, й діти. Звісно, крекер можна купити у будь-якому супермаркеті. Але немає нічого смачнішого за домашню випічку. Спробуйте його спекти разом із дітьми — вони будуть щасливі!
— Цей рецепт, на мій погляд, дуже простий і вдалий, — каже кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
Крекер
100 г цільнозернового борошна
50 г холодного вершкового масла
Сіль
Перець
30 г сметани
З'єднуємо масло та борошно. Перетираємо у крупку. Додаємо сіль та свіжомелений перець, сметану.
Швидко замішуємо тісто. Загортаємо у плівку. І поміщаємо на 40 хвилин у холодильник.
Тонко розкочуємо та випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Форма для крекера підійде будь-яка — ялинка, серце…
За бажанням в тісто можна додати трохи цукру.
І смачного!
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...