Крекер до Старого Нового року: Простий і вдалий рецепт хрумкого смаколика - з магазинним і не порівнюйте

крекер

Крекер — тонке хрумке печиво з шаруватою структурою. За легендою, воно з'явилося близько трьохсот років тому внаслідок пекарської помилки. Пекар перетримав галети в печі й спочатку дуже засмутився. Але скуштував і був вражений: вони виявилися неймовірно хрусткими. Крекер став дуже популярним. Його люблять і дорослі, й діти. Звісно, крекер можна купити у будь-якому супермаркеті. Але немає нічого смачнішого за домашню випічку. Спробуйте його спекти разом із дітьми — вони будуть щасливі!

— Цей рецепт, на мій погляд, дуже простий і вдалий, — каже кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

Крекер

100 г цільнозернового борошна
50 г холодного вершкового масла
Сіль
Перець
30 г сметани
З'єднуємо масло та борошно. Перетираємо у крупку. Додаємо сіль та свіжомелений перець, сметану.
Швидко замішуємо тісто. Загортаємо у плівку. І поміщаємо на 40 хвилин у холодильник.
Тонко розкочуємо та випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Форма для крекера підійде будь-яка — ялинка, серце…
За бажанням в тісто можна додати трохи цукру.
І смачного!

Є секрет! Як варити яйця, щоб жовток був яскравим, а не сірим

неділя, 4 травень 2025, 13:10

Варені яйця – це джерело корисних речовин, швидкий сніданок та невід’ємний інгредієнт багатьох кулінарних страв, передають Патріоти України. Неприємність полягає лише в тому, що іноді при варінні яєць, особливо вкруту, замість яскравого як сонце жовтка...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари зберігають вершкове масло у банці з водою

неділя, 4 травень 2025, 12:10

Не всім відомий спосіб зберігання вершкового масла у банці з водою і що він дає, передають Патріоти України. Виявляється, ця хитрість рятує не тільки у тих випадках, коли немає холодильника. Таким чином ще можна покращити смакові якості продукту. Ця хи...