Крекер — тонке хрумке печиво з шаруватою структурою. За легендою, воно з'явилося близько трьохсот років тому внаслідок пекарської помилки. Пекар перетримав галети в печі й спочатку дуже засмутився. Але скуштував і був вражений: вони виявилися неймовірно хрусткими. Крекер став дуже популярним. Його люблять і дорослі, й діти. Звісно, крекер можна купити у будь-якому супермаркеті. Але немає нічого смачнішого за домашню випічку. Спробуйте його спекти разом із дітьми — вони будуть щасливі!
— Цей рецепт, на мій погляд, дуже простий і вдалий, — каже кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
Крекер
100 г цільнозернового борошна
50 г холодного вершкового масла
Сіль
Перець
30 г сметани
З'єднуємо масло та борошно. Перетираємо у крупку. Додаємо сіль та свіжомелений перець, сметану.
Швидко замішуємо тісто. Загортаємо у плівку. І поміщаємо на 40 хвилин у холодильник.
Тонко розкочуємо та випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Форма для крекера підійде будь-яка — ялинка, серце…
За бажанням в тісто можна додати трохи цукру.
І смачного!
Пельмені – улюблена страва багатьох, адже вони не тільки смачні, а й швидкі у приготуванні. Але навіть у такій простій справі є свої тонкощі, які допоможуть зробити пельмені ще смачнішими. Щоб вони не розварювалися, а мали ніжне тісто та соковиту начин...
Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...