"Гарбузове печиво, гарбузовий хліб, гарбузова каша, гарбузові кекси та навіть лате з гарбузом – куди тільки не можна додати цього яскравого красеня. Але у випічці, як на мене, гарбуз смакує просто ідеально. Тому сьогодні я хочу приготувати пиріг із гарбузом. Але не лише з ним, до начинки я додам ще яблука та журавлину. Але про все по порядку", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Існує багато варіантів, як приготувати ідеальний смачний гарбузовий пиріг. Але завжди хочеться зробити випічку ще більш ідеальною. Тут і виникають питання: з імбиром чи без, чи додавати корицю, який цукор взяти – білий чи коричневий, яке використати борошно. Але мені здається, я придумав просто ідеальний баланс смаків та круто поєднав продукти у моєму рецепті. Як ви вже зрозуміли, до начинки окрім самого гарбуза я натер яблука та додав журавлини для легкої кислинки. Та і це ще не все – я зварив солодкий сироп із журавлини, яким полив готовий пиріг. От пишу це – і вже хочу з'їсти пиріг. Повірте, таке саме відчуття буде й у вас, коли пиріг ще стоятиме в духовці, бо від його аромату можна стрибати до стелі від задоволення!
Інгредієнти:
Для начинки:
100 г волоських горіхів
2 ст. л. журавлини
200 г цукру
300 г гарбуза
2 яблука
Для тіста:
200 г вершкового масла
350 г борошна
1 ч. л. ванільного цукру
5 яєць
10 г розпушувача
½ ч. л. солі
Для соусу з журавлини:
380 г журавлини
200 г цукру
1 гілочка розмарину
Приготування:
Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см. Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів. У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука.
Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру.
Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки.
Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм'якшеного вершкового масла. Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць.
Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану.
Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася.
Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.
Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру. Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини".
Видання Real Simple надало практичні поради та надало корисну інформацію, щоб дати відповідь на всі питання стосовно кави натщесерце, яке щодня хвилює тисячі людей, передають Патріоти України. Попри переваги, вживання кави на порожній шлунок — не завжд...
Мільйони людей люблять пити чай із лимоном. Найцікавіше, що скибочку лимона можна додавати до кави. Подібне поєднання може викликати чимало запитань, тож варто розібратися у деталях, передають Патріоти України. Поєднання лише здається якимось дивним. Н...