"Крутий баланс смаків!": Клопотенко поділився рецептом гарбузового пирога із яблуками та горіхами

"Гарбузове печиво, гарбузовий хліб, гарбузова каша, гарбузові кекси та навіть лате з гарбузом – куди тільки не можна додати цього яскравого красеня. Але у випічці, як на мене, гарбуз смакує просто ідеально. Тому сьогодні я хочу приготувати пиріг із гарбузом. Але не лише з ним, до начинки я додам ще яблука та журавлину. Але про все по порядку", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Існує багато варіантів, як приготувати ідеальний смачний гарбузовий пиріг. Але завжди хочеться зробити випічку ще більш ідеальною. Тут і виникають питання: з імбиром чи без, чи додавати корицю, який цукор взяти – білий чи коричневий, яке використати борошно. Але мені здається, я придумав просто ідеальний баланс смаків та круто поєднав продукти у моєму рецепті. Як ви вже зрозуміли, до начинки окрім самого гарбуза я натер яблука та додав журавлини для легкої кислинки. Та і це ще не все – я зварив солодкий сироп із журавлини, яким полив готовий пиріг. От пишу це – і вже хочу з'їсти пиріг. Повірте, таке саме відчуття буде й у вас, коли пиріг ще стоятиме в духовці, бо від його аромату можна стрибати до стелі від задоволення!

Інгредієнти:

Для начинки:

100 г волоських горіхів

2 ст. л. журавлини

200 г цукру

300 г гарбуза

2 яблука

Для тіста:

200 г вершкового масла

350 г борошна

1 ч. л. ванільного цукру

5 яєць

10 г розпушувача

½ ч. л. солі

Для соусу з журавлини:

380 г журавлини

200 г цукру

1 гілочка розмарину

Приготування:

Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см. Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів. У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука.

Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру.

Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки.

Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм'якшеного вершкового масла. Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць.

Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану.

Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася.

Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.

Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру. Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини".

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...