Домашній бургер може вийти не тільки не гірше, але і навіть краще, ніж ресторанний. І хоча це все ж фастфуд, з яким не можна частити, зате ви точно знаєте, що всі інгредієнти там свіжі і ретельно вами підібрані. За бажання в наш бургер можна додати сир - тоді у нас вийде справжній чізбургер. Як приготувати домашній бургер з котлетою, розповів кулінар Сергій Джуренко, передають Патріоти України.
Кулінар рекомендує взяти готові булочки для бургера з кунжутом - важливо, щоб вони були свіжими.
Візьміть найгостріший ніж і розріжте булочку на три частини. Кожну потрібно трохи обсмажити - в тостері або на сухій сковороді (по 1 хвилині з кожного боку).
Верхню сторону, ту що з кунжутом і низ підсмажувати не потрібно.
Двічі подрібніть м'ясо на м'ясорубці. Якщо воно недостатньо жирне, додайте яловичий жир. І ніяких яєць або хліба.
Посоліть, поперчіть фарш, додайте трохи солодкої сухої паприки - 0,5 ч. л. Ретельно перемішайте.
Сформуйте чотири котлети за допомогою двох обробних дощок, поліетилену і круглого циліндра (такого, який зазвичай застосовується для формування заготовок з тіста для пельменів).
Для цього розплескайте рукою фарш на дощечку встелену поліетиленом, накрийте другою такою же дощечкою з поліетиленом. Притисніть і обріжте формою по діаметру нашої булки (трохи більше, так як котлета на 1-2 см усмажиться). Підсумкова товщина котлети для бургера повинна бути 8-10 мм.
Обсмажте котлети на сухому грилі або сковорідці протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
Приготуйте соус для бургера. Візьміть 3 ст. л. майонезу, до яких додайте 1 ч. л. готової негострої гірчиці c насінням (французької, або діжонської). Додайте дрібку солі і 0,5 ч. л. червоного солодкого перцю, 1 ч. л. цукру і дрібно нарізані корнішони, щіпку гранульованого сухого часнику і перемішайте.
Далі розведіть соус маринадом з баночки c корнішонами до стану кефіру. Соус має бути відчутно кислим і пряним.
Сформуйте бургер. Поріжте невеликий стиглий помідор тонкими кружечками, білий солодкий лук - соломкою, замаринуйте в соку лимона або виноградному оцті. Наріжте корнішони.
Змастіть всі внутрішні частини булки соусом не шкодуючи.
Розкладіть поверх середньої частини булочки тонко нарізані корнішони, посипте цибулею, викладіть зверху 3-4 кружальця помідора. Потім 2 листочка салату-латуку. Накрийте овочі верхньою частиною булочки.
Покладіть котлету на нижню частину булочки, а зверху - скибочку сиру. Накрийте верхньою сформованою частиною.
Ваш ідеальний домашній бургер готовий!
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...