
Кулінар Сергій Джуренко розповів, як приготувати справжні деруни, в яких не буде нічого зайвого. Ці картопляні оладки робляться швидко, інгредієнти в них недорогі, а з'їдаються вони моментально, навіть не встигаючи охолонути.Про це кулінар розповів на своєму сайті, передають Патріоти України.
Очистіть картоплю і цибулю. Подрібніть їх будь-яким зручним способом: на "колючій" тертці (якщо є кухонний комбайн з такою теркою - чудово), в м'ясорубці (потрібно пропустити масу двічі).
"Картопля на повітрі швидко темніє, тому розтягувати задоволення не варто", - каже Сергій.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте одне яйце (можна і без нього, але так колір дерунів буде приємніше). Ретельно все розмішайте. Залежно від сорту картоплі можна додати борошна (для початку 1 ложку), перемішати і при необхідності додати ще. Важливо, щоб млинці не розпливалися на сковорідці.



У сковорідці розігрійте соняшникову олію і за допомогою ложки викладайте деруни. Трохи розрівняйте кожен млинець, щоб надати їм плоску форму.
Смажте на вогні трохи більше середнього без кришки протягом 3-5 хвилин з одного боку і з іншого - до готовності. "Поки гарячі, з пилу, з жару, терміново і не відкладаючи треба їх з'їсти. Зі сметаною. Сметани можна багато", - порадив кулінар.


Залишилися картопля з обіду і не знаєте, чи можнаїх безпечно розігріти? Чи, навпаки, завжди викидаєте, вважаючи, що після охолодження стає безкорисною? Час змінити цей стереотип! Виявляється, розігріта картопля має свої плюси - вона може навіть бути ко...
Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...