Кулінари назвали основні помилки, чому не виходить смачно запекти овочі

Запечені овочі – це одне із найкорисніших страв, які можна запропонувати членам сім’ї, передають Патріоти України.

Духовка дозволяє зберегти весь спектр поживних речовин у складі продукту. Однак є один великий мінус: часом овочі виходять не дуже смачними.

З чим це пов’язано?

Розмір овочів

Для рівномірного приготування варто нарізати овочі однаково. У такому разі вони зможуть якісно пропікатися.

Температура

Для приготування овочів знадобиться досить висока температура. Кулінари сходяться на думці, що показники мають становити близько 200 градусів.

Спеції

Не варто забувати про те, що прянощі зможуть покращити якість будь-якої страви. До овочів у духовці це правило теж відноситься. Тому експериментуйте із набором приправ для овочевих страв.

Перемішування

При класичному приготуванні в духовці овочі потрібно перемішати не менше двох разів. Якщо цього не зробити, їх смак вийде дуже посереднім.

Буде смакота! ТОП-5 овочів, які гарно поєднуються в котлетному фарші

понеділок, 18 листопад 2024, 10:08

Фарш для котлет не повинен складатися виключно з м’яса. В основу страви повинні входити й інші компоненти,, передають Патріоти України. Зазвичай для «зв’язування» фаршу використовують сире яйце чи білий хліб. Однак прихильники корисного харчування нада...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно промивати макарони після їх відварювання

понеділок, 18 листопад 2024, 9:14

Більшість господинь за звичкою підставляють друшляк з макаронами під холодну воду. Так вони промивають їх, щоб вони не злипалися. Іноді це рятує від макаронної каші, іноді — ні. Досвідчені кулінари та кухарі не радять це робити з кожними макаронними ви...