Кулінари розкрили головні секрети, як правильно готувати будь-який вид печінки

Печінка є одним із головних продуктів, який складається з важливих поживних елементів для здоров’я. Цей продукт часто є “швидкою допомогою” при ослабленому організмі, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак при неправильному приготуванні печінка мало кому сподобається: специфічний і незрозумілий смак, груба текстура і погано піддається жуванню.

Щоб завжди тішити домашніх ідеальною та вишуканою стравою з печінки, варто взяти на озброєння такі кулінарні секрети:

  1. Яловичу та свинячу печінку в обов’язковому порядку потрібно вимочувати і не забувати видаляти прозору плівку з прожилками. В іншому разі весь результат буде зіпсовано.
  2. Будь-яку печінку потрібно попередньо маринувати: саме цей секрет дає змогу заглушити її специфічний аромат.
  3. Усі види печінки “люблять” спеції. Так, для курки можна взяти перець, паприку, часник і цедру цитрусових. Для яловичини та свинини підійдуть розмарин, базилік, мускатний горіх і орегано. Курячу печінку варто маринувати в невеликій кількості спецій, яловичу – в помірній. А ось для свинини краще брати побільше пряних трав.
  4. Після попереднього обсмажування будь-яку печінку потрібно тушкувати в соусі. В іншому разі вона залишиться жорсткою.
Джерело: ПростоВей

Діти точно оцінять! Домашній апельсиновий мармелад за 5 хвилин

субота, 18 січень 2025, 7:07

Мармеладки за цим рецептом виходять тверденькі, не липкі і не розтануть при кімнатній температурі, чудова і корисна альтернатива магазинному мармеладу, передають Патріоти України. У сотейник влити апельсиновий сік, всипати до нього желатин та цукор. До...

Господиням на замітку! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

субота, 18 січень 2025, 6:12

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...