Ледь не в кожному пабі Великої Британії подають пиріг вівчара. Однак для того, щоб скуштувати цю страву, не потрібно далеко їхати – за цим простим рецептом ви приготуєте її не гірше.
Вважають, що цей пиріг з м'ясом виник в Ірландії ще у кінці 1700-х або на початку 1800-х років. Жінки втомилися від неекономного витрачання продуктів у їхніх родинах, адже після обідів часто залишалося трохи м'яса та картоплі, які ніхто вже не хотів їсти.
Якась особливо раціональна господиня одного дня вирішила їх не викидати та вигадала рецепт пирога вівчаря. Страва так сподобалася людям, що поширився країною зі швидкістю блискавки. З часом з'явилося безліч варіацій класичного рецепта.
Як приготувати пиріг вівчаря з м'ясом і картоплею
Час: 1 година 10 хвилин
Порції: 4
Приготування:
Ретельно помийте 1 кілограм картоплі та викладіть у каструлю. Залийте її водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності – орієнтовно 25 хвилин. Дайте готовій картоплі трохи охолонути, після чого очистьте її від шкірки. Додайте 50 грамів вершкового масла, 1 жовток та потовчіть у пюре. Скуштуйте і посоліть до смаку.
Очистьте та подрібніть цибулину і зубчик часнику. Розігрійте пательню з 2 столовими ложками соняшникової олії та обсмажте їх, поки цибуля не стане м'якою.
Викладіть туди ж 500 грамів яловичого фаршу та перемішайте лопаткою. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Додайте до фаршу 1 столову ложку томатної пасти та листочки 2 гілочок чебрецю, посоліть та поперчіть до смаку.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання натріть роздушеним зубчиком часнику та змастіть 30 грамами розм'якшеного вершкового масла.
На дно форми викладіть половину картопляного пюре, а зверху – яловичий фарш з цибулею. Рівномірно розподіліть все лопаткою.
На м'ясо викладіть та розподіліть другу половину пюре. Змастіть картоплю 30 грамами розм'якшеного вершкового масла. Запікайте пиріг вівчаря у розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...