Культова страва британців протягом століть: Як приготувати пиріг вівчара, швидко і смачно

Ледь не в кожному пабі Великої Британії подають пиріг вівчара. Однак для того, щоб скуштувати цю страву, не потрібно далеко їхати – за цим простим рецептом ви приготуєте її не гірше.

Вважають, що цей пиріг з м'ясом виник в Ірландії ще у кінці 1700-х або на початку 1800-х років. Жінки втомилися від неекономного витрачання продуктів у їхніх родинах, адже після обідів часто залишалося трохи м'яса та картоплі, які ніхто вже не хотів їсти.

Якась особливо раціональна господиня одного дня вирішила їх не викидати та вигадала рецепт пирога вівчаря. Страва так сподобалася людям, що поширився країною зі швидкістю блискавки. З часом з'явилося безліч варіацій класичного рецепта.

Як приготувати пиріг вівчаря з м'ясом і картоплею

Час: 1 година 10 хвилин

Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно помийте 1 кілограм картоплі та викладіть у каструлю. Залийте її водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності – орієнтовно 25 хвилин. Дайте готовій картоплі трохи охолонути, після чого очистьте її від шкірки. Додайте 50 грамів вершкового масла, 1 жовток та потовчіть у пюре. Скуштуйте і посоліть до смаку.
  • Очистьте та подрібніть цибулину і зубчик часнику. Розігрійте пательню з 2 столовими ложками соняшникової олії та обсмажте їх, поки цибуля не стане м'якою.
  • Викладіть туди ж 500 грамів яловичого фаршу та перемішайте лопаткою. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
  • Додайте до фаршу 1 столову ложку томатної пасти та листочки 2 гілочок чебрецю, посоліть та поперчіть до смаку.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання натріть роздушеним зубчиком часнику та змастіть 30 грамами розм'якшеного вершкового масла.
  • На дно форми викладіть половину картопляного пюре, а зверху – яловичий фарш з цибулею. Рівномірно розподіліть все лопаткою.
  • На м'ясо викладіть та розподіліть другу половину пюре. Змастіть картоплю 30 грамами розм'якшеного вершкового масла. Запікайте пиріг вівчаря у розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Смачного!


Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...