Культова страва США: Рецепт чиказької піци з сиром

Існує гарне американське свято — день піци з сиром. Чому б і нам не відсвяткувати його. Можна приготувати смачнючу піцу з сиром за рецептом відомої телеведучої, зазначають Патріоти України.

Валентина Хомайко, ведуча програми «Сніданок.Вихідний», поділилась своїм рецептом приготування чиказької піци з сиром. Перевірений рецепт для всієї сім'ї!

Для приготування піци необхідно взяти наступні продукти:

Як приготувати чиказьку піцу з сиром

Для приготування чиказької піци необхідно:

►Перш за все потрібно замісити дріжджове тісто та дати йому підійти.

Валентина Хомайко радить до пшеничного борошна додати трішки кукурудзяного, тоді смак буде більш насиченим та нагадувати смак французького багета.

►Поки тісто підходить, підготуйте начинку. Для її приготування необхідно взяти такі продукти:

рецепт приготування піци з сиром Для приготування начинки для піци:

►Наріжте цибулю та підсмажте її на пательні, додайте невеличку часничинку для пікантного смаку.
►Додайте до цибулі та часнику томатний соус та спеції.
►Натріть сир на великій тертушці(для приготування чиказької піци варто взяти сир, що добре плавиться).

Для того, щоб отримати хрумку скоринку на піці візьміть невелику кількість пармезану.

►Змастіть форму для піци маслом та посипте натертим сиром пармезан.

Для випікання чиказької піци необхідно взяти форму з високими бортиками, бо, на відміну від звичайної піци, начинки буде дуже багато.

►Розділіть тісто на дві частини.
►Тоненько розкачайте 2 шари тіста. Застеліть форму першим шаром тіста так, щоб утворився бортик, та викладайте з товстого шару сиру.
►Накрийте начинку з сиру розкачаним тістом. Ретельно притисніть, щоб вийшло зайве повітря.
►Змастіть тісто томатним соусом.
►Поставте піцу для в розігріту духовку для випікання.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...