Курячий ватерзой: Рецепт знаменитого фламандського супу. Дуже ситно та смачно

Курячий суп ватерзой

Ватерзой традиційно готували з рибою, котра в середньовічній Фландрії в рази дешевше м'яса, але сучасним українцям більш підійде версія з демократичною курятиною - так суп вийде і більш наваристим.

Рецепт курячого ватерзою

  • Час приготування: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Курячий суп / Фото eats marterІнгредієнти:

Приготування:

  • Дрібно наріжте цибулю та обсмажте в каструлі (з товстим дном) на вершковому маслі.

Приготування супу / Фото Їжа

  • Курячу тушку натріть спеціями та викладіть грудкою донизу в каструлю (на цибулю).

Приготування супу / Фото Їжа

  • Залийте все бульйоном так, щоб він покривав м'ясо. Тушкуйте інгредієнти на маленькому вогні близько 30 хвилин.
  • Додайте до супу грубо нарізану цибулю порей, моркву і селеру. Присмачте тим'яном і лавровим листком. Накрийте суп кришкою і варіть ще 30 хвилин.

Приготування супу / Фото Їжа

  • Наріжте картоплю грубими шматками і варіть ще 20 хвилин.

  • Вийміть курку з каструлі та охолодіть. Відділіть м'ясо від кісток та шкіри.
  • Змішайте жовтки та вершки, додайте трішки бульйону та швидко перемішайте. Влийте соус до супу і ретельно вимішайте його ложкою.

  • Відправте куряче м'ясо до супу та перемішайте.
  • Перед подачею до столу додайте до супу дрібно нарізану петрушку.
  • Суп готовий. Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...