Курячий ватерзой: Рецепт знаменитого фламандського супу. Дуже ситно та смачно

Курячий суп ватерзой

Ватерзой традиційно готували з рибою, котра в середньовічній Фландрії в рази дешевше м'яса, але сучасним українцям більш підійде версія з демократичною курятиною - так суп вийде і більш наваристим.

Рецепт курячого ватерзою

  • Час приготування: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Курячий суп / Фото eats marterІнгредієнти:

Приготування:

  • Дрібно наріжте цибулю та обсмажте в каструлі (з товстим дном) на вершковому маслі.

Приготування супу / Фото Їжа

  • Курячу тушку натріть спеціями та викладіть грудкою донизу в каструлю (на цибулю).

Приготування супу / Фото Їжа

  • Залийте все бульйоном так, щоб він покривав м'ясо. Тушкуйте інгредієнти на маленькому вогні близько 30 хвилин.
  • Додайте до супу грубо нарізану цибулю порей, моркву і селеру. Присмачте тим'яном і лавровим листком. Накрийте суп кришкою і варіть ще 30 хвилин.

Приготування супу / Фото Їжа

  • Наріжте картоплю грубими шматками і варіть ще 20 хвилин.

  • Вийміть курку з каструлі та охолодіть. Відділіть м'ясо від кісток та шкіри.
  • Змішайте жовтки та вершки, додайте трішки бульйону та швидко перемішайте. Влийте соус до супу і ретельно вимішайте його ложкою.

  • Відправте куряче м'ясо до супу та перемішайте.
  • Перед подачею до столу додайте до супу дрібно нарізану петрушку.
  • Суп готовий. Смачного!

Смакота! Як приготувати сирну запіканку без борошна

субота, 14 червень 2025, 23:10

Для її приготування навіть борошно не знадобиться, передають Патріоти України. Спочатку відокремте білки від жовтків і змішайте жовтки із сиром. Потім додайте йогурт, цукор та крохмаль. Перемішайте до однорідної маси. Збийте білки до щільної піни і змі...

Просто ідеальна! Як приготувати смачну та густу підливу для макаронів

субота, 14 червень 2025, 19:05

Якщо котлети вийшли недостатньо соковитими, то зневірятися рано. Виправити ситуацію допоможе підлива. Завдяки простому рецепту її можна приготувати за п’ять хвилин, навіть коли планів на неї не було. Підлива зробить смачнішою не лише котлети, а й тефте...