Курка по-грецьки - ідеальна страва для сімейної вечері, яку дуже легко готувати

Пропонуємо ще один чудовий рецепт приготування курки в духовці: в маринаді по-грецьки, передають Патріоти України.

Нащадки Гомера знають толк в готуванні! Маринад на основі йогурту, лимонного соку і ароматних трав перетворює звичні курячі стегенця в вишукане блюдо середземноморської кухніДо речі, стегенця можна замінити на будь-які інші курячі «запчастини».

Інгредієнти:

  • 1 склянка нежирного йогурту без добавок або кефіру
  • 2 кг курячих стегенець (ніг, крил)
  • 1 лимон середнього розміру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 ст. л. сушеного орегано
  • сіль, перець чорний мелений за смаком
  • 2-4 зубчики часнику
  • невеликий пучок свіжої петрушки

Приготування:

Приготуйте грецький маринад для курки. Змішайте оливкову олію з йогуртом, додайте подрібнений часник, перець, сіль, орегано, 2 ст. л. лимонного соку і цедру лимона. Перемішайте, додайте дрібно нарізану петрушку.

В міцний пакет помістіть стегенця, туди ж влийте і маринад. Щільно закрийте і помасажуйте м'ясо, щоб кожен шматочок просочився маринадом. Залиште пакет в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть м'ясо разом з маринадом в вогнетривку форму, накрийте фольгою, запікайте 30 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте до появи красивої рум'яної скоринки. Ідеальне блюдо для сімейної вечері або обіду вихідного дня!

Джерело: Ukr.Media

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...