Курка по-грецьки - ідеальна страва для сімейної вечері, яку дуже легко готувати

Пропонуємо ще один чудовий рецепт приготування курки в духовці: в маринаді по-грецьки, передають Патріоти України.

Нащадки Гомера знають толк в готуванні! Маринад на основі йогурту, лимонного соку і ароматних трав перетворює звичні курячі стегенця в вишукане блюдо середземноморської кухніДо речі, стегенця можна замінити на будь-які інші курячі «запчастини».

Інгредієнти:

  • 1 склянка нежирного йогурту без добавок або кефіру
  • 2 кг курячих стегенець (ніг, крил)
  • 1 лимон середнього розміру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 ст. л. сушеного орегано
  • сіль, перець чорний мелений за смаком
  • 2-4 зубчики часнику
  • невеликий пучок свіжої петрушки

Приготування:

Приготуйте грецький маринад для курки. Змішайте оливкову олію з йогуртом, додайте подрібнений часник, перець, сіль, орегано, 2 ст. л. лимонного соку і цедру лимона. Перемішайте, додайте дрібно нарізану петрушку.

В міцний пакет помістіть стегенця, туди ж влийте і маринад. Щільно закрийте і помасажуйте м'ясо, щоб кожен шматочок просочився маринадом. Залиште пакет в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть м'ясо разом з маринадом в вогнетривку форму, накрийте фольгою, запікайте 30 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте до появи красивої рум'яної скоринки. Ідеальне блюдо для сімейної вечері або обіду вихідного дня!

Джерело: Ukr.Media

Смакота! Такої риби під сирною скоринкою ви точно не куштували

понеділок, 28 квітень 2025, 17:30

Просто смажена чи запечена риба — це класичні рецепти. Спробуйте приготувати її під сирною скоринкою. Це зовсім новий рівень смаку та гастрономічної насолоди. Вам точно сподобається, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. На сковороді розі...

Як зробити відбивні ніжними за 10 хвилин

понеділок, 28 квітень 2025, 17:12

Відбивні з будь-якого м’яса будуть неймовірно ніжними, соковитими, м’якими, якщо їх правильно підготувати до смаження. Не малу роль відіграє й спосіб приготування кляру. Господині часто роблять його на воді, а тому отримають жорстке м’ясо, передають Па...