Курка пропечеться рівномірно! Дієві поради, як приготувати ідеальну страву

Пам’ятаючи про прості нюанси, за якість запеченої курки можна не переживати, передають Патріоти України.

Цю страву часто готують до святкового столу. У поспіху головне не забути про прості правила, які дозволять приготувати ідеальне частування.

При готуванні курки важливо вчасно визначити, що м’ясо добре пропеклося, але не пересмажилося. Помилка в даному випадку може коштувати кулінарну репутацію перед гостями.

Курка приготується, якщо м’ясо прогріється щонайменше до 70 °C. Визначити потрібний момент можна без кулінарного термометра.

Потрібно проткнути тушку ножем у товстій частині. З отвору не повинна текти сукровиця. Готова курка легко протикається та виділяє прозорий сік.

Ще один робочий спосіб для цільної курки полягає в тому, щоб відламати гомілку або крило. Якщо ці частини легко відходять, м’ясо пропеклося. У випадку, коли гомілка або крило важко відокремлюються, то страва ще не готова.

Щоб курка швидше і якісніше пропеклася, кулінари перед приготуванням роблять невеликі надрізи в найтовстіших частинах.

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Є правила! Де вдома зберігати банани, щоб не почорніли та не зіпсувалися

субота, 7 червень 2025, 21:12

Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...